stampend ruimte geven aan je boosheid

ruimte durven geven aan boosheid

Als een verzopen katje zat ze bij me op de bank, ze was flink nat geregend, maar het laatste stuk van haar fietstocht was het gelukkig droog.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik haar voor het laatst gesproken heb en ze begon te vertellen over wat er in de afgelopen periode was gebeurd. Er was veel gebeurd. Ze voelde zich regelmatig gefrustreerd of geïrriteerd. Dit maakte haar chagrijnig, maar echt haar boosheid uiten vond ze lastig.

Toch was het al een hele stap dat ze op een gegeven moment naar een ander toe haar frustraties uitsprak, dat had ze een aantal maanden terug niet durven doen, dan had ze het voor zichzelf gehouden. Ik wijs haar hier op en zeg dat ze daar trots op mag zijn, dat ze het wel is aangegaan, ondanks dat ze het spannend vond om te doen. En nadat ze het had gedaan merkte ze wel dat het haar opluchtte.

Tijdens het gesprek merkte ik dat de frustraties haar soms nog wel hoog zaten, maar dat ze zich inhield. Ik zag het onder andere aan haar benen, die ze vaak heen en weer liet wiebelen.

 

Ze wilde haar frustratie wel meer uiten, maar ze wist niet zo goed hoe dan. Ik vroeg haar te gaan staan om stevig de grond te voelen en vroeg haar wat ze wilde, ze gaf aan wel te willen stampen. Stamp maar, ook al voelt dat misschien raar. Stamp maar zo hard als je kunt! Ook gaf ik haar die opdracht ook mee naar huis, om te gaan stampen, in de plassen.


Aan het einde van het gesprek pakte ze haar natte jas, die ze over de bank had gelegd. Oh nee, m’n jas is nog steeds nat en nu is jouw bank ook nog nat. Waarop ik reageerde, nou, die bank wordt wel weer droog, maar in een natte jas fietsen lijkt me vervelender. Waarop ze opgewekt reageerde, ach dat droogt wel in de wind. Herken jij dit? Dat je vaak meer met een ander bezig bent en de dingen van je zelf kleiner maakt, of bagatelliseert of dat je vergeet goed voor jezelf te zorgen?



En je boosheid uiten, lukt jou dat? Of vind je dat lastig en ben je bang hoe een ander zal reageren?

 

Maar verlang je er tegelijkertijd wel naar om beter en duidelijker je grenzen aan te geven? Of wil je graag leren om beter voor jezelf te zorgen? Neem dan contact met mij op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen, want jij bent het waard om goed voor te zorgen!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Herkenbaar wat je daar schrijft. Perfekt zal het leven niet worden. Ook in het uiten van boosheid. Het is wel helpend als je dit dan weer leest. Blijven oefenen/trainen. En… net zo boos, geduldig en liefdevol voor de ander zijn, als dat ik voor mezelf ben. Die opdracht hebben we mee gekregen van onze Heere en Zaligmaker. Heb jouw naaste lief áls jezelf…

    1. Dank je wel voor je reactie, mooie toevoeging net zo boos, geduldig en liefdevol voor de ander zijn, als dat je voor jezelf bent.

    1. Dank je wel voor je reactie, en ja het uiten van boosheid is zeker belangrijk, mooie toevoeging voor als je het nog lastig vind om boosheid ruimte te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant