een Koningsdochter

een koningsdochter

Morgen is het 1 april en is het elf jaar geleden dat onze jongste dochter is geboren. Elf jaar geleden, ik weet het nog goed. Na een snelle bevalling lag ik te genieten van ons mooie meisje. Wat waren we blij en dankbaar.

Tot dat moment dat de verloskundige zei ‘zien jullie iets?’ Nee, ik zag niets, maar er zou wel iets zijn, want anders zei ze dat niet. ‘Jullie dochter het syndroom van down’. BAM. Ik donderde van mijn roze wolk. Hoe zou het gaan? Zal ik wel een goede moeder zijn?

Ik belde mijn moeder op en vertelde haar ‘gefeliciteerd, je bent weer oma geworden, maar ik moet er wel iets bij vertellen, ze heeft het syndroom van down’. Haar reactie zal ik nooit vergeten ‘weet je dat wel zeker? Want dat dachten we bij jou ook’. Dat kwam wel binnen. Die reactie had ik niet aan zien komen. Ik merkte dat dit me raakte, maar wist op dat moment niet zo goed hoe ik daar mee om moest gaan en ging er op dat moment dan ook maar niet op in.

Wat ik overigens wel bijzonder vond was dat er op het ontwerp van de geboortekaartjes kroontjes stonden. Dat was voor mij echt een knipoog van Boven. We wisten van te voren niet dat ze het syndroom van down had, en kinderen met het syndroom van down worden bij ons in de kerkelijke gemeente ook wel koningskinderen genoemd. Daarom kregen die kroontjes voor mij een extra betekenis. De tekst op het geboortekaartje was ‘je bent bijzonder, je bent een wonder’. Ja, onze mooie dame is bijzonder en een wonder. In haar kraamweek kwam de voorganger langs en lazen we samen uit Jesaja 43: 4 je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol en Ik houd zoveel van jou!

Ja, ons meisje is waardevol en kostbaar. Maar we zijn allemaal waardevol en kostbaar. Ook jij bent waardevol! En niet alleen kinderen met het syndroom van down zijn koningskinderen. We zijn allemaal koningskinderen. Ook jij bent een Koningskind. Door Jezus ben jij, als jij Hem aanneemt in jouw hart, een Koningsdochter, een kind van de allerhoogste Koning!

Je bent een geliefde Koningsdochter. En als geliefde Koningsdochter mag jij jouw kroon gaan dragen. Neem je plek maar in als geliefde Koningsdochter. Zet die kroon maar op je hoofd, zodat je weer geloofd dat je waardevol bent en door Hem wordt gekend. Als koningsdochter mag jij jouw kroon waardig dragen. 

Jij bent een koningsdochter, laat dat maar echt tot je doordringen. Je bent intens geliefd door de Koning der Koningen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

8 reacties

    1. Dank je wel en wat fijn dat je er moed door hebt gekregen. 11 jaar geleden lag er geen sneeuw, maar was het heerlijk voorjaarsweer.

  1. Beetje laat maar nog gefeliciteerd, je blog kwam bij me binnen, vooral de reactie van je moeder. Je bent zo’n mooi mens en zo’n bijzondere moeder voor je meiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze blogs vind je misschien ook interessant