afscheid met vlinder en een kroon

afscheid met een blauwe vlinder en een kroon

Vandaag heb ik mijn laatste lesdag voor mijn coach opleiding bij Groundwork, we staan met elkaar stil bij hoe we de opleiding in gingen en waar we nu staan en daarvoor moest je twee symbolen meenemen. Het eerste symbool was mijn telefoonhoesje met daarop een prachtige blauwe vlinder. Deze vlinder kreeg ik als beeld van Jezus tijdens de groundwork basic training die ik in februari 2016 volgde. Die staat voor mij voor groei en steeds meer worden zoals God mij heeft bedoeld. Aan het begin van de opleiding was ik verwachtingsvol en vroeg ik me af, waar zou ik heen vliegen? Maar vond het ook wel spannend, zou ik het kunnen, zou ik goed genoeg zijn? Ik had het verlangen om zelf nog meer heel te worden om zo andere vrouwen ook te mogen gaan coachen.

Tijdens de opleiding had ik soms mijn vleugels dicht, dan zag je de grauwe onderkant van de vleugels en soms mijn vleugels open. Dat waren de momenten dat ik soms best diep zat en ik het confronterend vond wat ik tegen kwam in mijn eigen proces. Ik voelde me falen of onzeker. En soms waren er de gedachten ‘wie ben ik om een ander te gaan helpen?’ Maar juist op die momenten heb ik mogen ervaren dat God me kracht gaf, juist in mijn kwetsbaarheid werd Zijn kracht zichtbaar en mocht ik in verbinding met mezelf echt naast de ander staan.

Tijdens een vergevingsontmoeting ontving ik van Jezus een kroon. En die kroon dat is het tweede symbool dat ik heb meegenomen. De kroon staat voor mij, dat je Gods geliefde Koningsdochter bent en dat je je kroon waardig mag dragen. Ook al heb ik zelf ook nog genoeg dingen waar ik mee aan de slag kan om me nog meer te laten helen door Jezus. Ik mag mijn kroon waardig dragen en Jezus wil juist mijn kwetsbaarheid gebruiken om anderen te helen. En ik verlang er dan ook naar om jou te bemoedigen dat je zo waardevol bent en ik wil je aanmoedigen om jouw kroon ook waardig te gaan dragen. En als je dat moeilijk vind om dat je nu nog zo belemmert wordt door belemmerende overtuigingen, dan wil ik graag een tijdje met je meewandelen, samen met onze Maker. Jij bent Zijn geliefde Koningsdochter.

Jezus zet een kroon op je hoofd, zodat je weer geloofd, dat je waardevol bent, en door Hem wordt gekend. Je mag je kroon waardig dragen, ook al heb je nu nog zoveel vragen. Luister maar naar Hem, en hoor Zijn stem: Je bent zo kostbaar in Mijn ogen. Ik ben met jou bewogen!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant