bevroren harten

bevroren harten

Onze jongste dochter, een echt Frozen prinsesje is direct vol aandacht wanneer we ons wekelijkse gezinsmoment samen beginnen door het intro lied van de film Frozen te bekijken en te beluisteren. ‘Mijd tot elke prijs
Een mensenhart van ijs’.

Een hart van ijs. Een bevroren hart, dat is dit keer de titel van het blik omhoog spel. Onze oudste dochter leest uit de Samenleesbijbel het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Als de man uit de gelijkenis neervalt en alleen achter wordt gelaten laat ik me op de grond vallen. Vanaf dat moment zit de jongste ook weer aandachtig te luisteren.

Als het verhaal is afgelopen praten we er samen over wie je naaste is en of je wel eens iemand hebt geholpen die hulp nodig had. Vaak is er al iemand bij wanneer een ander is gevallen of op een andere manier hulp nodig heeft. Soms is het ook wel spannend om naar een ander toe te gaan en je hulp aan te bieden, maar als iemand alleen is gaan we zeker helpen, zo concludeerden we samen.

Dan is het weer tijd om iets te doen. Dit keer beginnen we met een snoepje eten. Een snoepje eten? Ja, je leest het goed een snoepje eten. Daarna doen we een ijsklontje in onze mond. En daarna weer een snoepje. Als het goed is proef je door het ijsklontje het snoepje niet meer. Dat was bij ons niet helemaal het geval. Ik vermoed omdat we iets te lang wachtten met het snoepje in onze mond te stoppen. Maar ach, het werkte wel een klein beetje. En de snoepjes waren lekker…
Ik lees voor van het kaartje: ‘Net zoals het ijsklontje onze tong koud maakt waardoor we niets meer proeven, zo kan alleen maar aan jezelf denken ervoor zorgen dat je hart koud wordt, waardoor je niet meer denkt aan andere mensen. We bidden samen of God ons hart wil vullen met Zijn liefde voor Hem en de mensen om ons heen. We bidden zingend verder: ‘Heer neem mijn hart, verander mij en laat Uw liefde stromen’.

Tot slot dansen we samen op het lied Superveel van Make some noise kids. Ja, God houdt super veel van jou. En omdat God van je houdt en Hij zijn liefde wil laten stromen in jou, mag je Zijn liefde uitdelen aan de mensen om je heen. Wanneer je bij jezelf merkt dat je hart weer gaat bevriezen, ga er dan mee naar Hem. Luister naar Zijn stem die zegt: ‘Heb Mij lief boven alles en je naaste als je jezelf.’

Dicht bij Hem en Zijn liefde voorkom je dat je hart bevroren raakt.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant