wees stil ontdek wat God wil door luisterend bidden

bidden in de stille week

Afgelopen vrijdagavond heb ik een prachtige film gekeken via New faith network. De film begon met een stel dat te horen kreeg dat het hartje van hun kindje niet meer klopte. Faith, het nichtje van deze ouders verloor haar beide ouders bij een auto ongeluk. Haar oom en tante wilde niets meer van het geloof weten. Maar Faith bleef ondanks de moeiten zich aan God vastklampen en pakte haar leven weer op. Ze ging bij haar oom en tante wonen, die ze amper kende.

Als de film is afgelopen en ik mijn bed in wil duiken zie ik boek van Linette Trapman liggen: Faith journal.
Faith. Vertrouwen en geloven. Er voor kiezen om te vertrouwen, hierover had ik begin dit jaar een prachtig interview met Linette Trapman.

In de film die ik keek hoorde ik de hoofdpersonen vaak bidden. Bidden is zo belangrijk. We kunnen niet zonder. Mooi wat Linette Trapman hierover zegt in haar boek Faith journal ‘Zonder gebed is er geen bescherming. Gebed vormt ons harnas, ons schild. Krachtig gebed laat Gods licht in je schijnen. Een licht dat reinigt en heelt. Een licht dat doet beseffen waar je aandacht naar uit moet gaan. Door gebeden op te schrijven over dingen die belangrijk zijn, krijg je zicht op de diepere inhoud van gebed en door dit te verbinden aan teksten uit Gods woord ga je steeds meer bidden naar Gods hart.’

Het Faith journal geschreven door Linette Trapman is een echt doeboek, om aan de slag te gaan met jouw gebedsleven. Er is veel ruimte voor je eigen gebeden. Het boek is echt een aanrader, een praktische toepassing van het bekende boek Vurig van Priscilla Shirer en je kunt er echt je creativiteit in kwijt. Maar ook als je zelf niet zo creatief bent, of daar niet altijd voor hebt, dan is het boek een aanrader, er staan namelijk prachtige voorbeeld gebeden in die je kunnen helpen en bemoedigen.

Een deel van een voorbeeld gebed die ik graag met je wil delen tijdens deze stille week is het gebed om innerlijke rust.

Lieve Heer, dank U dat mijn waarde niet ligt in wat ik doe, maar in wie ik ben. Mijn hart is onrustig door alle drukte in en om mij heen. Ik laat me erdoor opslokken. Terwijl er zoveel dingen zijn waarmee ik me niet perse bezig hoef te houden. Daarmee doe ik U verdriet, want door mijn drukte heb ik weinig tijd voor U. Ik belijd mijn zonde aan U, Heer, en dank U dat U mij vergeeft. U geeft mij het besef dat ik ruimte moet scheppen in mijn agenda, zodat ik rust krijg en mij weer kan warmen aan Uw vuur. U vraagt mij niet dag en nacht bezig te zijn. Bevrijd mij uit de slavernij van stress en drukte, Heer. Ik geef U het gezag over de hoeveelheid dingen die van mij verwacht worden. Wilt U mij er steeds opnieuw aan herinneren dat ik alleen dan vrede, rust en voldoening zal ervaren.

Als je nieuwsgierig geworden bent naar het boek, dan kun je het boek bestellen in de Christelijke boekhandel of door in de rechterkolom op het boek te klikken, dan bestel je via bol.com en wordt het boek bij je thuisbezorgd. 

Ik wens je een stille week toe met waardevolle momenten dichtbij je Maker.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant