biddend er voor de ander zijn

Biddend er voor de ander zijn

Afgelopen week kreeg ik een oproep voor gebed voor een jonge vrouw uit de kerkelijke gemeente waar ik lid van ben. Ik kende haar niet persoonlijk, maar wat is het mooi om samen te mogen bidden om een wonder. Biddend vragen om kracht voor de mensen die om haar heen staan.

Op dit moment zijn er mensen die dichter bij me staan waar ik ook veel voor bid. Wat voel ik me soms machteloos als een ander iets overkomt en ik er graag voor de ander wil zijn, maar niet goed weet hoe. Ik zeg dan ‘ik weet niet zo goed wat ik voor je kan doen, maar ik kan wel voor je bidden.’

Wat gaat er kracht uit van gebed. Wat is het mooi dat we in moeilijke tijden biddend om elkaar heen mogen staan. Juist dan wil God dicht bij zijn. Al begrijpen wij niet waarom dingen gebeuren. Hij is er bij. We mogen bij Hem schuilen. Hij wil ons dragen. We mogen bij Hem huilen. Het uitroepen naar Hem. Waarom Heer?

De jonge vrouw waarvoor we hadden gebeden werd niet genezen, maar is overleden. Zo heftig. Twee jonge kinderen en haar man die haar moeten missen. En zoveel mensen om haar heen die haar gaan missen. Waarom Heer? Waarom? Omarm hen, wees bij hen met Uw liefdevolle Vaderarmen om hen heen. Geef dat ze bij U kunnen schuilen.

Antwoorden krijgen we niet. Wel wil Hij ons troosten en tegen ons zeggen dat we in onze moeiten en ons verdriet bij Hem mogen schuilen. Hij wil onze Schuilplaats zijn.

Chiel Vleesenbeek zei hierover in zijn overdenking ‘We mogen elkaars leven bij Jezus brengen. De een heeft het nodig dat de ander hem of haar naar Jezus brengt. Het is belangrijk om anderen om je heen te hebben. Soms overkomen je dingen die je niet alleen kunt dragen. Je hebt hulp nodig. We hebben elkaar nodig. In onze gebrokenheid kunnen we niet zonder elkaar. We zijn allemaal die verlamde man. Alleen kom je niet door dit leven heen. Als kerk mogen we tot steun zijn voor elkaar in kwetsbaarheid. We twijfelen of weten niet meer waar we het zoeken moeten. We hebben elkaar nodig om de ander op te tillen en bij Jezus te brengen. Wij kijken omhoog ‘Zie ons Heer!’ Iedereen heeft het nodig dat we door de ander bij Jezus worden gebracht, ook als het goed met ons gaat. Laten we daarom nooit ophouden met bidden voor elkaar.’

Een boog in de wolken
als teken van trouw,
staat boven mijn leven
zegt Ik ben bij jou.
In tijden van vreugde,
maar ook van verdriet,
ben ik bij U veilig U die mij ziet.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant