coaching eng maar helend

coaching eng maar helend

In haar blog eng, maar goed deelt Daniëlle iets over de coach gesprekken die ik met haar heb gevoerd en hoe zij tijdens deze gesprekken heling heeft ervaren. Ze schrijft hierover:  ‘ik werd me meer bewust van m’n innerlijke delen die mij jaren hebben geholpen om te overleven. Als deze delen niet meer nodig zijn om je te helpen kunnen ze een belemmering worden, en onze gesprekken hielpen me om dit te zien en God in Zijn liefde bracht door de Heilige Geest genezing en herstel.’

Daniëlle vertelt hierover het volgende ‘in mij was een meisje dat bij het minste of geringste in een hoekje kroop om ongezien de boel angstig eens goed in de gaten te houden en af te wachten wat er zou gaan gebeuren, of het veilig zou blijven. Het werd een rem die me belemmerde.’

Herken jij dat bij jouzelf? Is er iets in jou dat zich bang of onzeker voelt? Terwijl jij nu je niet langer meer wilt laten leiden door angst of onzekerheid, maar dat deze angst of onzekerheid toch regelmatig weer de kop op steekt?

‘Ook was er een ander heel dapper lijkend deel, het “en door” deel, maar om door te kunnen was het nodig om niets te voelen, de boel bedelven onder (in mijn geval eten), verstand op nul, blik op oneindig en door met wat moet gebeuren. Dit “en door” deel was flink groot en mocht best terug keren naar gezonde proporties. Want ook dit deel is heel mooi zelfs, het helpt me niet te verzanden in zelfmedelijden of een langdurig gemaal van niet helpende gedachtenspinsels. Maar ik mag de emoties die God geschapen heeft leren waarderen, ernaar te kijken en me er door te laten helpen, dat is een andere manier van doorgaan.’

Herken je je hier mogelijk in? Dat er iets in jou is dat niet wil voelen, en het liefst maar achter elkaar door gaat om maar niet te hoeven voelen. Of dat je de neiging hebt om naar je hoofd te gaan en de dingen gaat rationaliseren om dat nare gevoel maar niet te hoeven voelen.

Mooi om te zien hoe Daniëlle zo bij zich zelf als het ware naar binnen keek en ontdekte wat er  in haar binnenwereld zich afspeelde en wat haar belemmerde om nu datgene te kunnen doen waar ze naar verlangt. Ze vertelde verder over haar inzichten:
‘Dit inzicht over de delen in mij heeft me zo enorm geholpen, ik mocht deze delen ontslaan van hun opdracht, en ze bedanken voor al hun hulp en ze laten rusten bij Jezus. Hij tilde de trauma’s uit mij en Hij goot net als de barmhartige Samaritaan olie in mijn wonden om te genezen. Hij herstelde en hechte deze delen in de volwassen Danielle die Jezus kent en weet dat Hij voor haar zorgt, die weet dat Hij te vertrouwen is, en dat Hij alleen maar het beste met haar voor heeft.’

Wauw, wat heeft Daniëlle dit mooi verwoord. Jezus hersteld en geneest. Hij wil ook jou herstellen en genezen. Is er nog iets in jou waardoor jij je belemmerd voelt en je het gevoel hebt dat je niet zo kunt zijn zoals je zelf graag zou willen zijn en zoals God jou bedoelt heeft? Wil jij je niet langer meer laten beheersen door angst, of maar achter elkaar door gaan om maar niets te hoeven voelen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, waarin we kunnen kijken wat ik als christelijke coach hierin voor jou zou kunnen betekenen. Misschien vind je dat net als Daniëlle best eng, wat begrijpelijk is, maar ik gun het jou dat je steeds meer mag zijn zoals je Maker jouw bedoeld heeft en jij je mag laten helen door Hem. Vind je coaching nog te spannend, dan kun je ook starten met het lezen van het boek ‘ik kan veranderen’ van Michelle van Dusseldorf. Hierin legt Michelle heel mooi uit hoe je innerlijke delen kunnen zijn ontstaan en hoe je zelf al een eerste stap kunt zetten in je bewustwordingsproces. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant