dankbaarheid leert je weer echt kijken

dankbaarheid leert je weer echt te kijken

‘Zeg dank om je blik op God gericht te houden. Zoek het ware leven waar het te vinden is, vlak voor je neus. (..)
Alleen oefening baart de kunst van de dankbaarheid. De praktijk van het dankbaar zijn… zo oefenen we de nabijheid van God, zo blijven we bij Hem in de buurt, en het is altijd een oefening voor onze ogen. We hoeven de dingen die we zien niet te veranderen. Alleen maar de manier waarop we kijken. Duizendmaal dank op papier omzetten in duizend ogen in duizend glimlachen.’

Wauw, inspirerende woorden van Ann Voskamp, in haar boek Duizend-maal dank. Om dankbaar te kunnen zijn en te groeien in dankbaarheid is het belangrijk om je blik op God te richten. Hem dankbaar te zijn, voor datgene wat Hij jou geeft. Dit doet me denken aan het lied 10.000 redenen tot dankbaarheid. 10.000 redenen.

Om echt dankbaar te kunnen zijn, heb je het nodig om weer echt te kijken. Te kijken naar je omgeving, de mensen om je heen. Dat gaat niet vanzelf, maar hiervoormag je God om kracht vragen. Je mag leren om door Zijn ogen naar jezelf, de ander en je omstandigheden kijken.

Het begint bij God. Hij is bij je, altijd  waar je ook door heen gaat. Hij laat je nooit alleen. Papa wil jou dragen en laat jou nooit meer los. Dat maakt dankbaar en leert je weer te kijken naar datgene wat Hij je geeft. Een mooie zonsopgang, prachtige bloemen in de tuin, een vogel horen fluiten, een glimlach, een bemoedigend lied, een schouder om op uit te huilen, een knipoog, ogen die je echt aankijken.

Zie jij hoe Papa naar jou kijkt? Hij houdt zoveel van jou en geeft je zoveel om van te genieten, alleen moet je het wel willen zien. Ga maar op zoek naar al die mooie dingen die Hij jou geeft en zeg het maar:
Dank U Heer
U geeft elke dag weer
dingen om van te genieten,
al is het soms heel klein.

Leer me echt te kijken
naar de wereld om me heen.
En al voel ik me soms alleen

Ik wil U danken Heer
dat ik dicht bij U mag zijn.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant