danken is God herinneren

danken is God herinneren

‘Dankbaarheid is het geheugen van ons hart; dankbaarheid is ook de herinnering aan Gods hart en danken is God herinneren. In de herinnering komt de gedaante van Gods gister-hart naar voren en dat verzekert ons van Gods nu- hart en stelt ons gerust dat Zijn hart morgen nog net zo zeker voor ons klopt. (..)
De kern van het christelijk geloof is gedenken en dankzeggen. Omdat dankbaar gedenken ons leidt naar vertrouwen – naar werkelijk geloven.’

Wauw, ook nu weer prachtige woorden en woorden om over na te denken van Ann Voskamp.

Dankbaarheid, de geheugen van ons hart. Welke mooie herinneringen liggen er in jouw hart? Welke moeilijke herinneringen? En die moeilijke momenten, hoe heb je die ervaren? Zelf heb ik juist in die moeilijke momenten mogen ervaren dat God er bij was. Het was heftig en niet makkelijk, maar ik was niet alleen. God was er bij. En zo is Hij ook altijd bij jou.

Danken is God herinneren. Hem danken voor de mooie herinneringen die Hij je heeft gegeven. Hoe kijk jij terug op jouw leven?
Danken is God herinneren, niet alleen op de mooie, maar ook de moeilijke momenten. God was er bij. Hij heeft jouw gedragen. In de periode vlak na een van mijn miskramen schreef ik het gedicht ‘waardevol gedragen door Hem.’

In de herinnering komt de gedaante van Gods gister-hart naar voren en dat verzekert ons van Gods nu- hart en stelt ons gerust dat Zijn hart morgen nog net zo zeker voor ons klopt. God is áltijd dezelfde, gisteren, vandaag en morgen. Zijn Vaderhart klopt altijd liefdevol voor ons. Wat is dat iets prachtigs om echt stil bij te staan en Hem voor te danken. Een prachtig lied hierover van Christian Verwoerd is Ik wil U danken.

We mogen Hem danken voor Zijn trouw. God is trouw o Heer, iedere morgen aan mij weer betoond. We mogen hoopvol uitkijken naar wat Hij voor ons in petto heeft. De maand december zal daarom in het teken staan van het onderwerp hoop.

We mogen God danken voor Zijn trouw in het verleden en het heden en de hoopvolle toekomst die Hij ons belooft.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant