samen onderweg

de kracht van het delen van jouw eerlijke verhaal

Er zit kracht in het delen van verhalen. Iedereen heeft een verhaal. Durf jij jouw verhaal te delen? Niet een perfect plaatje, jouw echte verhaal.


Tijdens onze vakantie in Normandie gingen we naar het Overlord museum. Ik wist trouwens niet dat dit de code naam van d-day was, weer iets is geleerd. Verder is er maar weinig blijven hangen van datgene wat ik las, omdat ik vooral veel technische omschrijvingen las over wapens en materiaal.

Aan het einde van het museum zag en las ik iets wat me echt raakte, foto’s en verhalen van veteranen. Veel mensen liepen door en keken waarschijnlijk alleen naar de foto’s. Zelf heb ik in dat deel van het museum het meest gelezen. Zo mooi en inspirerend om verhalen te lezen. Een quote die me bij bleef was ‘we huilden niet of schreeuwden om onze moeders, zoals je in films vaak ziet, nee we deden gewoon wat we moesten doen.’ Ja, die verhalen blijven bij mij wel hangen. Niet al die feiten over de tweede wereld oorlog of technische gegevens over wapens of middelen, maar de verhalen van de mensen die het meegemaakt hebben. De echte verhalen die raken.

Er gaat zoveel kracht uit van het delen van een verhaal, van jouw verhaal. Ieder mens heeft een verhaal, ook jij! Jij bent het waard om jouw verhaal te delen, jouw echte verhaal. Niet een perfect plaatje zoals op social media of in een film. Maar jouw eerlijke en echte verhaal.

Jouw echte, eerlijke verhaal, over de mooie momenten, maar ook over de minder mooie momenten. Momenten die je eigenlijk misschien liever niet wil vertellen omdat je niet onzeker wilt overkomen.

Wil jij je krachtig voelen? Wees dan eerlijk, want er schuilt kracht in kwetsbaarheid. Deel maar jouw eerlijke, echte verhaal.

Juist die eerlijke verhalen over de momenten waarop jij je onzeker, bang of niet goed genoeg voelde, zijn momenten die zorgen voor verbinding, omdat er herkenning is. Deel het maar met mensen die voor jou veilig voelen. Je hoeft niet direct met iedereen te delen, maar kijk maar wie voor jou veilig genoeg is om het wel te delen. Dat kan zo helend werken door je onzekerheid, angst of schaamte hardop uit te spreken. Als je het uitspreekt dan wordt de emotionele lading al een stuk minder en zal jij je minder onzeker of angstig voelen, omdat je merkt dat je niet de enige bent.

Ja, er gaat kracht uit van het delen van jouw verhaal. Verhalen zijn nodig om verteld te worden. Echte, pure verhalen. Niet alleen maar succesverhalen. Maar door juist ook de faalmomenten te delen laat je zien dat je niet perfect bent, maar gewoon mens en zo kunnen we elkaar aanmoedigen om ondanks onze faalmomenten door te gaan met datgene wat onze Maker in ons gelegd heeft.

Onze kroon dragen, niet omdat we perfect zijn, maar juist midden in onze twijfels, angst en vragen. Ik ben niet perfect, gelukkig niet. En daarom kun je de komende tijd ook weer echte verhalen van mij lezen over wat ik geleerd heb juist op de lastige momenten. Waarmee ik jou wil bemoedigen en uitdagen om jouw kroon te gaan dragen. Je mag groeien in het besef hoe waardevol jij bent, niet door wat je doet, maar gewoon om wie je bent. Je bent misschien niet perfect, maar wel goed genoeg. Goed zoals je bent, zoals jij is er maar een! Deel daarom jouw unieke verhaal.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant