let it go and let God

de Vredevorst geeft jou vrede

Jezus de Vredevorst geeft jou Zijn vrede. Hoe voel jij je op dit moment? Voel jij je onrustig en is innerlijke vrede ver te zoeken?

Afgelopen vrijdag was het precies zeven jaar geleden dat onze jongste dochter een openhart operatie onderging, ze was toen 4 jaar. Ik zie mezelf nog lopen door het ziekenhuis met haar knuffelmuis in mijn hand. Nadat we haar hadden weggebracht en ze onder narcose was gebracht. Wat me vooral is bijgebleven is dat ze zo rustig onder narcose ging. En dat we dit ook terugkregen van degene die er bij waren, ‘wat ging ze rustig en vredig onder narcose.’ En zo kwam ze ook weer uit de narcose, dat hadden ze nog niet zo vaak meegemaakt.

Wat waren het spannende dagen, maar wat merkte ik ook bij mezelf rust en vrede. Ik ervaarde echt dat ik gedragen werd door de gebeden van de mensen om ons heen. Maar ook door de Vredevorst zelf. Ja, vlak voor, tijdens en na de operatie hebben we echt ervaren dat God er bij was. Hij de Vredevorst, Immanuel wat betekent God met ons. Ik heb echt Zijn vrede mogen ervaren en dat is iets waar ik nog steeds dankbaar voor ben, juist in zo’n moeilijke heftige periode, Zijn vrede te mogen ervaren.

Aan deze periode moest ik denken toen ik laatst las ‘moge de Heer van de vrede zelf U altijd en op elke wijze vrede geven.’ 2 Thessalonicenzen 5:16.

Jezus is de Vredevorst. Koning van de vrede. Hij kwam naar deze aarde om vrede te brengen. Vrede op aarde. Ere zij God, in de hoge, vrede op de aarde, in de mensen een welbehagen. Aan dit lied moet ik denken als ik denk aan Jezus de Vredevorst. Vrede op de aarde is voor de mensen een welbehagen. Want is vrede ook niet wat we op moment het hardst nodig hebben?

Vrede op aarde. Vrede in je leven. En dan niet even een kort moment van vrede, maar echte innerlijke vrede? Sarah Young schrijft hierover ‘Ik ben de Heer van de vrede. Ik geef je dat geschenk niet als iets wat losstaat van mezelf, maar als een onderdeel van wie Ik ben. Deze zegen kun je niet in het voorbijgaan grissen.’

Om vrede te ervaren in je leven is het belangrijk om niet maar hapsnap wat Bijbelteksten af en toe te lezen of om vrede te vragen wanneer jij je onrustig voelt, maar om echt te investeren in je relatie met God, tijd te nemen om stil te worden voor Hem. Om niet alleen met kerst stil te staan bij de Vredevorst, maar Hem iedere dag tot je ziel te laten spreken. Zodat Hij het middelpunt wordt van jouw leven.

Jezus de Vredevorst wil het middelpunt zijn van jouw leven. En als jij er naar verlangt om Zijn vrede te ontvangen, dan is het zo belangrijk om je hart te openen voor Hem en zo iedere dag Zijn vrede te ontvangen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant