door los te laten ontstaan mooie dingen

door los te laten onstaan mooie dingen

‘Mama, jij mag morgen niet op mijn kamer komen hoor en je hebt morgen een paar uurtjes voor jezelf, want wij gaan met papa iets voor jou maken’ zei mijn oudste dochter in de week voor Moederdag. Super lief natuurlijk en heerlijk ook even een paar uurtjes voor mezelf. Ik wilde die uurtjes wel nuttig besteden, omdat ik nog genoeg dingen op mijn lijstje had staan waar ik de afgelopen weken niet aan toe was gekomen. Maar toen ik zo achter mijn laptop zit, wilde het niet lukken. Ik probeer van alles, maar het lukte niet. Het voelde als een soort kip zonder kop. Ik begon steeds aan allerlei dingen, maar voelde dan, nee dit is het niet. Ik werd er zelfs een beetje chagrijnig van, ik baalde dat het niet lukte, terwijl ik er best wel zin in had om mee bezig te gaan.

Nadat ik na een uurtje nog niet echt lekker bezig was gaf ik het op en liep ik naar de tuin. Ik probeerde het los te laten, maar dat lukte in eerste instantie niet zo goed. Ik hing wat rusteloos in de hangmat en er kwam nog steeds niet veel uit me. Totdat ik besloot om een boek te gaan lezen. Ik pakte het boek Je bent waardevol van Carianne Ros en las ‘we zouden zo graag zelf alles onder controle houden, maar dat is onmogelijk. En hoe meer wij onder controle willen houden, des te minder leven we vanuit Gods kracht. God zal voorzien in wat je nodig hebt, wanneer je op Hem vertrouwt. Zoek God elke dag, hoe je je ook voelt of hoe je omstandigheden ook zijn. Zwem in Gods Woord. Als je echt vanuit Gods kracht wilt leven, dan is het cruciaal dat je elke dag opnieuw alles wat je vasthoudt biddend in Gods hand te leggen.’

Wauw, ja daar ben ik wel goed in, dingen onder controle willen houden. Alles zelf in de hand hebben. Als ik dan kijk naar hoe ik vlak daarvoor nog bezig was met de 40 dagen challenge Ik ben waardevol, dan bleef ik hangen in mijn plannen en nagaan hoe ik alles wilde regelen. Ik vergat iets belangrijks. Ik vergat om eerst stil te zijn en te worden en me afhankelijk te maken van mijn Maker. Hem te vragen ‘Heer, wilt U me laten zien wat ik mag doen, geef me Uw rust en geef me Uw inspiratie Heilige Geest’. Nadat ik een half uurtje heerlijk in de hangmat had gelegen ging ik weer naar boven en kroop ik weer achter mijn laptop, maar niet nadat ik eerst had gebeden. ‘Heer, wilt U me laten zien wat ik mag doen, en als het vandaag niet is, wilt U mij dan rust geven om het voor nu los te laten?’ En wauw, vanuit die rust mocht ik wel bezig gaan en was dat deel in mij dat zich als een kip zonder kop voelde naar de achtergrond verdwenen. Er gaat zoveel rust en kracht van uit, wanneer je datgene wat je doet biddend in Gods handen legt. Dan hoef je het niet meer in eigen kracht te doen, maar geeft Hij je kracht, wijsheid en inzicht. Dat helpt het me om liefdevol naar mezelf te kijken en na te gaan waar ik op dat moment energie van krijg, niet omdat het van mezelf moet, maar ik omdat ik het wil. Ik wil mijn talenten inzetten voor mijn Maker, tot eer van Hem en voor de ander. Vanuit het nietsdoen en de ontspanning, het loslaten ontstaan weer de mooiste dingen. En een van die dingen is de 40 dagen challenge Ik ben waardevol. Klik hier om je daar voor op te geven.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

 1. “We zouden zo graag zelf alles onder controle houden, maar dat is onmogelijk. En hoe meer wij onder controle willen houden, des te minder leven we vanuit Gods kracht”, zo die is raak, zo herkenbaar.
  Zwemmen in Gods Woord wat een mooie metafoor, doet me aan Ezechiel 47 denken.

  1. Mooi jouw verwijzing naar Ezechiel 47. En het blijft steeds opnieuw een uitdaging he? Om los te laten en God te vertrouwen, het niet zelf onder controle te willen hebben.

 2. Mooi! Ik probeer ook die rust op te zoeken. En als ik voor dingen bid, ook al zijn het hele simpele dingen, dan wordt mijn gebed verhoord. Bijv. rust in de opvoeding. Ik voel me dan echt gedragen. Heel herkenbaar dat ik het ook wel eens een periode vergeet en zelf aan het modderen ben. Gods Zegen! Ilona

 3. Loslaten is moeilijk maar wel beter.Ik zeg soms tegen mezelf: stop met streven (naar te hoge dingen als perfectie) en blijf eenvoudigweg in Hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant