durf jij te kiezen?

durf jij te kiezen?

Pfff. I did it. Whaaa, ik heb het inschrijfformulier voor de coachopleiding gewoon verstuurd! Echt super spannend. Ik kan me niet herinneren dat ik het zo spannend vond toen ik me inschreef voor mijn opleiding aan de Schrijversacademie, of ben ik dit alweer vergeten? Misschien vond ik dat ook gewoon iets minder spannend. Dit doet me denken aan wat iemand eens tegen me zei ‘luister naar je angst, dat is een goede raadgever.’ Ik weet nog dat ik toen verward was. Huh, luisteren naar angst? Ik wil daar eigenlijk liever niet naar luisteren. Angst is toch juist een slechte raadgever. Angst wil voorkomen dat je iets gaat doen, wat je misschien juist wel moet doen.

Ja, ik merk dat ik het spannend vond. Al jaren loop ik er mee rond dat ik graag een coachopleiding wil gaan doen. Bij het starten van Waardevol en Uniek had ik dan ook in mijn achterhoofd dat het ooit mijn droom was om naast het schrijven vrouwen ook te gaan bemoedigen door ze te coachen. En nu dus weer een stapje gezet in dat proces.

Ik heb me niet laten weerhouden door mijn angst en onzekerheid. Ik merkte de laatste tijd dat mijn verlangen groter werd dan mijn angst en onzekerheid. Toch merkte ik ook wel dat als ik juist nieuwe dingen ga doen mijn onzekerheid weer sterker wordt en ook die kritische stemmen in mij. ‘Dat kun jij toch niet, je bent toch niet goed genoeg, wie zit er nu op een coach als jou te wachten? Jij, coach, denk jij echt dat jij anderen kunt coachen, je hebt eerst nog genoeg aan je eigen proces.’
Deze gedachten kwamen vooral naar boven vlak nadat ik de open avond had bezocht. Het was laat, ik was moe en dan ben ik wel gevoelig voor die kritische stemmen.

Ik had dan ook niet verwacht dat ik een paar weken later toch het inschrijfformulier zou hebben ingevuld, en opgestuurd. Nee, die bewuste avond op een donkere weg, in de auto, voelde het alsof ik mijn droom om een coachopleiding te gaan volgen moest opgeven.
Een dag later deelde ik dit met een voor mij waardevol persoon, en gaf ze mij als reactie:
‘De citicus wil waarschijnlijk niet dat je daar naartoe gaat omdat je daar groei zult gaan ervaren, omdat je daar dingen gaat leren.. Juist daardoor gaat hij spreken. Eigenlijk zegt die stem dus: Je bent op de goede weg. Niet de makkelijkste weg, is soms wel de juiste weg.’
Wauw, wat een bemoedigende en inspirerende woorden. Dankbaar voor deze woorden. Ze gaven me rust en zelfvertrouwen. Ik besloot het even te laten rusten, maar merkte al vrij snel dat ik er weer mee bezig wilde. En ja, als God wil dat ik deze opleiding ga doen, dan mag ik het gaan doen. Bijzonder hoe God in de periode voorafgaand aan de intakedag en de start van de opleiding wel een aantal keren liet zien, door mensen of beelden heen.

En nu vandaag deze blog wordt gepubliceerd ga ik naar een drie daagse van Groundwork, ook weer super spannend, maar tegelijk ben ik ook heel benieuwd, wat voor mooie dingen ik weer mag gaan leren en ervaren.

In de periode voor de start van mijn opleiding merkte ik dat ik me vaak afvroeg wanneer het juiste moment was om te gaan starten. Maar soms moet je misschien ook wel gewoon iets gaan doen en dan ervaar je vanzelf of het wel of niet bij je past. Gewoon gaan, in de kracht van Zijn naam. Zo mag ik naar de drie daagse cursus en met mijn studie bezig gaan.

Je hoeft niet bang te zijn om verkeerd te kiezen. Wat jij ook kiest, Hij is altijd om je heen, en laat je nooit alleen. Durf jij ergens echt voor te kiezen?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

  1. Ik vind het heel stoer dat je deze opleiding gaat doen. Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt hier? Het leerproces zal zeker ook over jezelf gaan. Daarom is het ook zo waardevol. Een mens blijft eigenlijk altijd leren maar je kunt dit natuurlijk ook echt stimuleren 🙂 Mijn keuze voor een Duitse man heeft enorm veel gevolgen. Op facebook postte ik vandaag dat ik voor het eerst een kennis tegenkwam bij de supermarkt. Voor het eerst een praatje terwijl ik boodschappen ging doen. Andere contacten had ik al via de kerk. Maar dit simpele van iemand tegenkomen had ik zo gemist! In Nederland had ik dat wekelijks en hier nu na meer dan een jaar…Maar geen spijt van mijn keuze!

    1. Ik las je Facebook berichtje van vandaag. Vind het van jou ook een hele dappere keuze. Fijn dat je er geen spijt van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant