durf jij uit te stappen

durf jij uit te stappen

‘Stap uit je boot, durf op water te lopen. Vraag God om hulp en de hemel gaat open’

Dit lied kwam een tijdje terug in mijn gedachten nadat ik een mooi moment had met mijn Maker. Ik voelde me onrustig en was achter elkaar door gegaan. Ik wilde eigenlijk graag weer verder met de 40 dagen challenge, maar wilde dit wel vanuit rust doen en wist niet zo goed wat ik met mijn onrust moest. Ik besloot te gaan zitten en mijn onrust er te laten zijn. Wat zegt het me? Waar voel ik het in mijn lijf? Ik voelde een brok in mijn keel en spanning in mijn nek en schouders. Wat vertelde die spanning me? Gedachten die in me opkwamen waren ‘denk je nu echt dat jij iets kunt betekenen voor een ander met de filmpjes die je maakt?’ Het maakte me verdrietig. Toch was ik ook wel benieuwd waarom mijn kritische stem in mij dit zei. Grote kans namelijk dat deze kritische stem die vrij hard klonk, van de criticus afkomstig was. Ik probeerde ook daar bij te blijven en vroeg mezelf in gedachten af ‘wat maakt dat je dit zegt?’ Al snel kreeg ik een reactie. ‘Ik doe het voor je eigen bestwil, ik wil je beschermen voor teleurstelling en negatieve reacties van anderen. Als je het niet doet, krijg je ook geen negatieve reacties en dat vind je niet fijn toch?’ ‘Nee, dat klopt, negatieve reacties zijn niet fijn, maar ik wil me niet laten leiden door angst.’ En hoe goed bedoelt ook, ik wil niet langer luisteren naar jouw kritische harde woorden. Ik zou het fijn wanneer je weer stopt als aanklager en mijn persoonlijke bemoediger wil worden. Want jouw kracht en kritische blik kan ik wel goed gebruiken.

Als het interne gesprek met de criticus in mij is afgerond ga ik in gebed met mijn Maker, en vraag ik Hem om me te laten zien wat Hij tegen me wil zeggen. Na dit gebed sla ik de bijbel open en lees ik de volgende teksten ‘ de genade die God schenkt neemt Hij nooit terug, wanneer Hij iemand roept maakt Hij dat niet ongedaan’ en ‘alles is uit Hem ontstaan, alles is door Hem geschapen, alles heeft in Hem zijn doel, Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid.’

Wauw, wat een prachtige Bijbelteksten over Gods genade en liefde voor ons. Daar waar we onszelf vaak veroordelen, doet God dat niet. Hij staat met Zijn liefdevolle armen klaar en strekt zich naar jou uit. Neem jij Zijn liefde aan en wil je Hem eren? Want Hem komt de eer toe. Deze Bijbelteksten en het gesprek met de interne criticus waren voor mij de aanleiding om weer twee video’s op te nemen over de thema’s ‘ik ben waardevol en veroordeel mezelf niet langer’ en over ‘ik ben waardevol en geef God alle eer.’ Herken jij dat je ook last hebt van een sterke kritische stem in jou, geef je dan hier op voor de 40 dagen challenge die in oktober 2020 start.

Nu weer terugkomend op het kinderliedje. Durf jij uit te stappen en samen met Jezus op het water te gaan lopen? Durf je uit je comfortzone te stappen datgene te gaan doen, wat je spannend vind, maar waar wel je hart ligt? Ook al hoor je dan de criticus in jou, die mag je dan een halt toeroepen, nadat je liefdevol naar hem hebt geluisterd. Vraag God maar om hulp, dan gaat de hemel echt open. En hoor je Zijn stem, door een tekst of een lied of een bemoediging van een ander? Vertrouw maar op Hem. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

  1. Wat goed om even stil te staan en innerlijk in gesprek te gaan. Mooi om de inrichten door de geven; hier en in de 40 dagen Challenge. Waar staan de Bijbelteksten precies? Lijkt me leuk ze na te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant