een gezegend 2020

een gezegend 2020

Aan het begin van het nieuwe jaar, wens ik jou een gezegend 2020. Gezegend. Ik wil jou Gods zegen toewensen. Maar wat is zegen eigenlijk? Zegen heeft oorspronkelijk de betekenis van heil en voorspoed. In plaats van een gezegend nieuw jaar, kun je ook zeggen een gelukkig nieuw jaar. Al is zegen veel meer dan alleen maar geluk. Zegen zou je kunnen omschrijven als ‘een gebed, gedragen door een belofte, en een belofte gedragen door een gebed.’ Zegenen heeft dus alles te maken met gebed en belofte. We mogen biddend zegenen en vertrouwen op Gods belofte.

We wensen elkaar regelmatig Gods zegen toe. Bijvoorbeeld als iemand jarig is, of als je afscheid van iemand neemt, of nu zo aan het begin van het nieuwe jaar. De meest bekende tekst uit de Bijbel is wel de zegentekst uit Numeri 6: 24 tot 26, waarin staat: Moge de Heer u zegenen en u beschermen, moge de Heer het licht van Zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn, moge de Heer u zijn gelaat toewenden en u zijn vrede geven.

Met deze zegen begint vaak een kerkdienst, misschien heb je deze tekst al wel heel vaak gehoord en dringt het niet echt meer tot je door wat een voorganger zegt als hij deze zegen uitspreekt. Misschien is het goed om de eerstvolgende keer dat je dit hoort de woorden weer echt tot je te laten doordringen. Wauw, God wil ons zegenen. Hij wil ons beschermen. Hij wil ons Zijn vrede geven. Dank U Heer, dat U dat steeds weer opnieuw wilt doen. Aan het begin van iedere dag, en ook aan het begin van een nieuw jaar.

Aan het begin van het nieuwe jaar wil ik daarom stilstaan bij zegen. Onderwerpen die deze maand voorbij zullen komen zijn: Gods zegen voor jou. Op jouw manier tot zegen zijn voor een ander. Je zegeningen tellen. God zegent jou en mij. Zegen door regen. Voel jij je gezegend? Wie wil jij Gods zegen toewensen? Ik wens jou een gezegend nieuw jaar en een gezegende dag.

Deze eerste blog in het nieuwe jaar wil ik afsluiten met het Zegenlied van Sela:

Zegen mij op de weg die ik moet gaan.
Zegen mij op de plek waar ik zal staan.
Zegen mij in alles, wat U van mij verlangt.
O God, zegen mij alle dagen lang!

Vader, maak mij tot een zegen;
ga mij niet voorbij.
Regen op mij met uw Geest, Heer,
Jezus, kom tot mij
als de Bron van leven,
die ontspringt, diep in mij.
Breng een stroom van zegen,
waarin U zelf steeds mooier wordt voor mij.

Zegen ons waar we in geloof voor leven.
Zegen ons waar we hoop en liefde geven.
Zegen om de ander tot zegen te zijn.
O God, zegen ons alle dagen lang.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant