dankbaarheid geeft rust en vrede

een vredevol 2021

2021.

Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat zal 2021 ons brengen? Dat het anders zal zijn als andere jaren, dat is wel duidelijk. De kids de eerste weken in elk geval weer thuis onderwijs. M’n eigen activiteiten en werk daar om heen plannen. Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal gaan. Lukt het me om rustig te blijven? Zal het me lukken om er een goede balans in te vinden? En hoe zal het verder gaan? Kunnen ze na die twee weken weer naar school, of wordt het een langere periode? We weten het niet. Hoe begin jij 2021? Heb je zin in het nieuwe jaar of zie je er tegen op?

Normaal gesproken zit ik zo aan het begin van het nieuwe jaar vol plannen en ideeën, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat dit jaar minder heb. Al hoop ik dit jaar wel mijn coachopleiding af te ronden en nog meer vrouwen te mogen coachen.
Ik probeer meer bij de dag te leven en minder ver vooruit te plannen. Toch wilde ik ook dit jaar wel gaan voor één woord. Ik moest denken aan de woorden liefdevol, rust, geduld. Ik heb het in gebed gebracht en steeds opnieuw kwam het woord ‘vrede’ in mijn gedachten. Dat begon al toen ik vlak voor kerst deze tekst uit Lucas 2 vers 78 en 79 las ‘Omdat God zoveel van ons houdt, zal Hij het hemelse licht naar ons sturen. Dat licht zal schijnen op iedereen die leeft in het donker, in de schaduw van de dood. Dit licht zal ons de weg wijzen naar vrede.’

Jezus. Die naar deze wereld kwam. Hij is het Licht van de wereld. En Zijn Licht, Jezus zelf zal ons de weg wijzen naar de vrede. Juist als alles anders gaat, wil Hij dicht bij ons zijn, en ons Zijn vrede geven. We mogen de weg van de vrede gaan. En dit jaar, 2021, wil ik dan ook beginnen met jou een vredevol 2021 te wensen. Ondanks alles wat er gebeurd en dat het allemaal anders gaat dan je bent gewend, wil Jezus bij jou zijn, met Zijn vrede.

Vrede. Ja, ik wens jou de vrede van God toe in het nieuwe jaar en wil dan ook afsluiten met een lied over Zijn vrede. De vrede van God, zij met jou, overal waar je gaat! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Dank je wel. Ik wens jou ook rust en vrede toe. Volg Hem, waar Hij je ook zal brengen. Misschien is het niet zo erg om een keer NIET vol nieuwe plannen te zitten aan het begin van een nieuw jaar hè.

    1. Dank je wel Aritha. En je hebt helemaal gelijk niet vol plannen zitten is soms ook wel fijn, om meer te zijn, gewoon dicht bij Papa en waar Hij me heen leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant