ga de weg van de liefde

ga de weg van de liefde

eVandaag is het Valentijnsdag. De dag van de liefde. Een dag maar voor de liefde? Je wilt toch iedere dag voelen en horen dat je geliefd bent? En iedere dag liefdevol zijn naar jezelf en de ander? Een tijdje terug las ik in de Bijbel: Ga de weg van de liefde.

De weg gaan van de liefde. Hoe ziet die weg er uit? Is dat een brede weg, of juist een smalle weg? Een recht pad, of juist vol kronkels? Wat betekent dat voor jou, als je deze Bijbeltekst leest? Hoe ziet dat er voor jou uit? Hoe doe je dat? De weg van de liefde gaan en aan de ander laten zien dat je hem of haar liefhebt?

De context waarin deze zin staat is: Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die Hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als een geurige gave voor God.

Gods voorbeeld volgen. Als Zijn geliefde kinderen. Hij heeft ons lief. Gevuld met Zijn liefde, mogen we de weg van de liefde gaan. Jezus voorbeeld volgen, zoals Hij Zijn liefde aan ons heeft getoond, door Zijn leven voor ons te geven.

Het pad van de liefde lopen. Samen naast een ander wandelen. Een arm om de ander heenslaan. Vragen hoe het met de ander gaat. Oprecht geïnteresseerd zijn. Liefdevol zijn, wanneer een ander pijn of verdriet heeft. Gewoon zijn, dat is vaak al genoeg. Samen met de ander door de dalen, en samen over de toppen. Samen over een blubberig bospad. Samen door een droog woestijn pad.

Toon Mijn liefde aan de ander, zo heb ik ook jou liefgehad. Dit lied kreeg ik laatst in mijn gedachten toen ik mijn oudste dochter naar bed bracht. Ik vroeg aan God in gebed welke woorden ik haar mocht geven. Ik wilde namelijk bemoedigende en liefdevolle woorden spreken tot haar. God gaf mij een ander inzicht, namelijk geen woorden, maar daden. Toon mijn liefde maar, laat maar voelen aan haar dat je haar liefhebt. In plaats van bemoedigende woorden, gaf ik haar daarom een hoofdmassage. Ik zag haar ontspannen en ze viel daarna al vrij snel in slaap.

Zo mag je aan God, die liefde is, vragen of Hij aan jou wil laten zien hoe jij de weg van de liefde mag gaan. Hoe jij er voor een ander kunt zijn. Dat is soms anders dan je zelf vaak denkt. En vaak is het ook helemaal niet zo groot, maar kunnen het juist de kleine dingen zijn. Een glimlach. Een vriendelijke groet.

Ga de weg van de liefde

Volg Zijn voorbeeld na,

Ga de weg van de liefde,

Luister naar Zijn stem en ga!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant