Gods liefde laten stromen en in beweging komen

Gods liefde laten stromen en in beweging komen

‘Wat een stomme impulsieve actie van me, dat was echt niet handig. Ik ben echt dom. Daar had ik echt van te voren wel even over na kunnen denken voordat ik iets deed.‘ Wat een negatieve en veroordelende gedachten kunnen soms ineens weer de kop opsteken. Wanneer deze gedachten weer de overhand krijgen merk ik dat ik het nodig heb om tot mezelf te komen. Meestal loop ik dan even naar boven om even die ruimte voor mezelf te creëren, zo ook deze keer. Toen ik eenmaal boven was, werden de negatieve gedachtes en het oordeel over mezelf alleen maar groter. Er kwamen ook andere situaties van die dag naar boven wanneer ik me ook voelde falen of onzeker was. Totdat… ik ging bidden: ‘Heer laat Uw liefde stromen!’

Ja Heer, laat Uw liefde door me stromen. Wat gaat er kracht uit van Uw liefde. Houd mij vast Heer, heel dicht bij Uw hart. Dan voel ik me gedragen door Uw geest en de kracht van Uw liefde. Ik geef U mijn hart Heer, hier is mijn hart Heer, spreek Uw waarheid binnen in Mij. Ik ben een wonder. Ik ben bijzonder. Een parel in Uw hand. U geeft de liefde waarnaar ik verlang.

Ik merkte na dat gebed dat het oordeel minder werd en ik daardoor niet meer zo gefrustreerd en boos op mezelf was. Ik kon rustiger nadenken: het was misschien niet zo handig, maar je kunt er nog wel iets aan doen. Eerder zou ik gedacht hebben: no way ik ga echt niet naar die situatie terug, daar schaam ik mij te veel voor, ik zal manlief wel even lief aan kijken of hij er voor mij weer heen wil gaan.  Nu dacht ik: ‘het was misschien niet handig, maar het is iets dat ik gedaan heb, dus mag het zelf oplossen. Morgen ga ik het gewoon terugdraaien.’

Door Gods liefde te laten stromen mag ik leren in beweging te komen. Door Zijn liefde is er geen ruimte meer voor oordeel en angst. Oordeel naar mezelf dat ik iets doms had gedaan. Angst om naar de ander te gaan, omdat ik me schaamde voor wat ik had gedaan.

Door Zijn liefde in e te laten stromen, voel ik me weer geliefd en weet ik dat fouten maken niet erg is, maar dat dat je juist mens maakt. En het je helpt om juist iets waar je je voor schaamt onder ogen te komen. Niet meer bang te zijn voor het oordeel van de ander. Ook al vind de ander het raar of ook zelfs dom, toch mag ik gevuld met Zijn liefde, liefdevol zijn naar mezelf. Juist Zijn liefde in me te voelen stromen, geeft me de kracht om niet in mijn eigen oordeel te blijven hangen,  maar in beweging te komen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

8 reacties

    1. Ja klopt, dat kan in sommige gevallen ook zeker aan de orde zijn. Al was het bij het moment waar ik over schreef niet aan de orde. Dat was echt iets van mezelf en het mezelf veroordelen, wat de ander waarschijnlijk niet eens heeft gemerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant