het gaat er niet om wat je doet je bent gewoon goed

het gaat er niet om wat je doet, je bent gewoon goed

In deze nieuwe maand, weer een nieuw thema. Deze maand gaat het over perfectionisme. Wat is perfectionisme eigenlijk precies? Waarom willen we zo graag dat alles perfect is?

Wat kan het je soms verlammen wanneer je continue een stem in je hoort: je doet dit niet goed, je doet dat niet goed. Het kan altijd beter of het kan altijd meer. Het kan zelfs zo ver gaan dat het niet alleen gaat over dat wat je doet, maar dat je hoort je bent niet goed genoeg, je bent niet goed genoeg.

Herken je deze stemmen? Dan wil ik juist jou deze maand bemoedigen: Het gaat er niet om wat je doet, je bent gewoon goed.

Je kunt blogs lezen over de verlammende gedachten dat je niet goed genoeg bent. Al kunnen deze gedachten je soms ook helpen. Helpen? Hoe dan en waarbij dan? Ook daarover kun je deze maand een blog lezen.

Het gaat er niet om wat je doet. Je bent gewoon goed. Goed genoeg. Deze maand kun je een interview lezen met Beatrix Willems, zij is coach bij haar eigen praktijk Steady Coaching en legt uit waarom het zo belangrijk is dat je beseft dat je goed bent zoals je bent.  

Perfectionisme heeft ook alles te maken met de lat erg hoog leggen voor jezelf. Dit doet me denken aan een lied van Mattijn Buwalda: Ligt de lat weer veel te hoog? Loop er dan lachend onder door. Makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom leggen we toch steeds opnieuw de lat zo hoog? Waarom willen we ons zo snel vergelijken met een ander en het dan net even iets beter doen dan die ander?

Wanneer ik besef dat ik niet goed genoeg ben, mag ik beseffen dat Jezus dat wel is. Juist in je onzekerheid mag je naar Jezus en je laten vullen met Zijn waarheid en Zijn liefde. Hij houdt zo onvoorwaardelijk veel van mij.  Papa houdt ook ontzettend veel van jou, is zelfs dol op jou! Jij bent gewoon goed, omdat je Zijn geliefde dochter bent, het gaat dus niet om wat je doet.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

  1. Prachtig beschreven!Gelukkig zijn we niet perfect.Lijkt me moeilijk en een strijd als je dat heel graag wil zijn.Laten we voor deze mensen bidden.

    1. Goed idee om juist hiervoor te bidden Saron. Er gaat zoveel kracht uit van gebed. Fijn dat jij deze strijd niet ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant