hoopvol op weg

hoopvol op weg gaan

Hoop

‘Hoop doet leven. Hoop heeft alles te maken met vertrouwen dat het goed komt. Hoop omdat God voor ons een hoopvolle toekomst voor ogen heeft. Heb jij het lef om als hoopvol mens door het leven te gaan ondanks alles wat je tijdens je reis tegenkomt?’
Wauw, prachtige woorden van Sarianne in haar boek Met liefde en lef. Hoe is dit voor jou? Heb jij het lef om als hoopvol mens door het leven te gaan?

Baaldag

Bijzonder dat ik dit gedeelte juist las op een dag dat het allemaal niet zo lekker ging. Ik voelde me s ochtends al moe, was tijdens het ontbijt niet zo tactisch en ik veroorzaakte een ruzie waar de kids bij waren. Dit vond ik echt lastig, dat ik de reden was dat zij verdrietig waren. Ik voelde me schuldig en ik had gefaald als moeder. Dit was niet echt een begin van een dag waar ik op had gehoopt. En juist op zo’n dag dat ik had gehoopt dat de dag anders was gestart, lees ik dit stukje over hoop.
Ik lees verder in het boek met Liefde en lef:
‘Hoop heeft te maken met een verlangen dat je graag vervuld ziet worden. Hoop heeft ook te maken met de dingen los durven laten. In hoop zit iets van overgave.
De hoop van een christen is een hoop die je aanspoort om je lege open handen op te heffen naar de hemel. Je mag uitzien naar datgene waar God je handen mee wil vullen.’

Liefdevol zijn

Mijn verlangen was om weer verbinding te maken met mijn man, alleen de manier waarop ik dat deed was niet heel handig. En ik merkte dat er juist alleen nog maar meer afstand kwam.
Met mijn falen en mijn tekortkomingen mag ik naar God gaan. Met lege handen, mijn handen opheffen naar Hem. Vragen om vergeving en genezing. Me laten vullen met Zijn liefde. En mezelf echt overgeven aan Hem. Gevuld met Zijn liefde, weer liefdevol zijn naar mijn man en kinderen, maar ook naar mezelf.

Hoopvol op weg

En vervuld met Zijn liefde de toekomst weer hoopvol tegemoet zien. Vol vertrouwen dat God me de kracht geeft om steeds opnieuw te beginnen. Door Zijn liefdevolle ogen naar mezelf en de ander kijken. Zo mag ik hoopvol op weg gaan, elke dag opnieuw.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. ´Met mijn falen en mijn tekortkomingen mag ik naar God gaan´. Dat spreekt me aan Johanneke. Het hangt zo niet van jou af maar wel van de verbinding die je weet te leggen met God, zodat Hij je kan vullen. Dat is inderdaad hoopvol want we moeten het ook niet van onszelf hebben in dit leven maar van Hem. En Hij kan zoveel meer dan wij bedenken kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant