houd vol

houd vol en geef niet op

‘Als het om jouw dromen gaat, is nee geen antwoord. Nee, is geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Zie het als een omweg of haaientanden. Nee, herinnert je eraan dat je vaart moet minderen, om te evalueren waar je bent en te bepalen hoe je nieuwe positie je beter kan voorbereiden op je eindbestemming. Nee, betekent niet dat je moet stoppen, het betekent alleen maar dat je van koers verandert om op je plaats van bestemming te komen. (..) Benoem je doelen. Roep je hoop en dromen hardop uit, heb de moed om op te staan en te zeggen ‘deze hier, deze is van mij!’ Inspirerende woorden van Rachel Hollis in haar boek Laat je zien.

Mijn droom is, zoals ik al wel vaker heb gedeeld, om andere vrouwen te bemoedigen met de woorden: Je bent waardevol, zo kostbaar in Gods ogen. Hij is zo intens met jou bewogen. En ook om vrouwen uit te dagen met de woorden: Jezus zet een kroon op je hoofd, zodat je weer geloofd dat je waardevol bent en door Hem wordt gekend. Je mag je kroon waardig dragen, ook al heb je nog zoveel vragen. Deze droom begon in 2015 tijdens een 3 daagse Groundwork Basic training, nadat ik weer zo geraakt werd door de belemmerende overtuigingen ‘ik ben niet goed genoeg’. Op het moment dat ik deze woorden hardop hoorde uitspreken brak ik. Maar dat was wel het begin van een pittig, maar mooi helingsproces. Als afsluitende opdracht maakte ik dat weekend een moodboard met daarop mijn droom om te gaan schrijven en coachen. Al vrij snel begon ik met blogs schrijven voor PuurVandaag en Waardevol en Uniek. In 2020 begon ik met het schrijven en geven van online cursussen. In oktober komt er weer een nieuwe 5 weken cursus online, namelijk ik ben waardevol, niet om wat ik doe, maar wie ik ben. Deze cursus is onderdeel van de verdiepingscursus ik ben waardevol. En in juni dit jaar ben ik geslaagd voor mijn coach opleiding bij Groundwork. En nu wil ik verder gaan met het verder uitwerken van mijn droom, mijn coach praktijk opbouwen, door coach gesprekken en door mijn cursussen vrouwen bemoedigen dat ze zo waardevol en kostbaar zijn. Dit schrijf ik niet om hiermee mezelf op de schouders te kloppen, zo van, goed gedaan, je hebt je dromen laten uitkomen. Nee, het maakt me dankbaar. Want heel eerlijk, op moment dat ik die dromen had, had ik niet verwacht dat ze ook echt zouden uitkomen. Ik dacht dat het bij een droom zou blijven.

De afgelopen jaren waren ook niet altijd makkelijk, steeds opnieuw mijn eigen verhaal onder ogen komen daar was en is moed voor nodig. En toch wil ik gaan voor mijn dromen, wil ik doorzetten, niet opgeven, steeds opnieuw opstaan en doorgaan. Omdat ik de droom die mijn Maker in mijn hart heeft gelegd wil leven met de talenten die Hij mij heeft gegeven. Hij is het, die mij steeds opnieuw helpt om te geloven in mijn dromen. Ik wil mijn kroon waardig dragen, mijn plek in nemen. Mezelf laten zien en jou bemoedigen en uitdagen om ook op jouw plek je kroon waardig te gaan dragen, ook al heb je nog zoveel vragen.

Weet jij wat jouw droom is? Of heb je te maken met gebroken dromen? Ervaar je veel weerstand als je bezig gaat met jouw droom? Ervaar je soms een nee van je omgeving of van jezelf? Juist dan wil ik jou aanmoedigen: houd vol, doe datgene wat je Maker in jou heeft gelegd. Je bent zo kostbaar en waardevol, van jou is er maar een. En als jij niet met jouw droom aan de slag gaat, dan doet niemand het. Neem niet langer genoegen met een nee en geef niet op!

Jouw droom is het waard om voor te vechten. Je mag je kroon waardig dragen en zo jouw droom najagen. Ook al lukt het niet altijd goed en weet je niet wat je doen moet.
Geef het niet op en luister niet naar stop. Vind steeds nieuwe wegen, ook al zit het soms tegen. Doe het niet in eigen kracht, maar weet van wie je het verwacht. God geeft kracht om door te gaan, je mag in Zijn liefde geworteld staan. Hij wil Zijn liefde door jou laten stromen, zodat jij je weer bewust wordt van je dromen.

Ik zie er naar uit om een tijdje met jou mee te wandelen tijdens een online cursus of tijdens een coach traject met live of online coach gesprekken, zodat jij jouw dromen kunt (her) ontdekken, of om stil te staan bij jouw belemmerende overtuigingen waardoor het je niet lukt om zo te zijn zoals je Maker jou bedoelt heeft. Maak snel een afspraak voor een coach gesprek of geef je hier op voor de nieuwe cursus ik ben waardevol, niet om wat ik doe, maar wie ik ben. Je kunt je op twee manieren opgeven voor de cursus. Heb je al eerder een cursus gevolgd bij Waardevol en Uniek, stuur dan een mailtje naar johanneke@waardevolenuniek.nl Wanneer dit de eerste cursus is die je gaat volgen, klik dan hier.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant