Pasen vieren

ik ontvang Zijn Geest, ik ontvang het Leven

Vul dit huis met Uw glorie, vul dit huis met Uw glorie, vul dit huis met Uw aanwezigheid. Wauw, wat blijft dit een prachtig lied. De laatste keer dat ik het zong in de kerk, liepen de rillingen over mijn armen en wat voelde ik mij warm worden van binnen. Zo mooi, om Gods Geest te mogen ervaren en me weer dicht bij Papa en Jezus te voelen.

Dit is niet iets vanzelfsprekends. Er zijn nog zoveel momenten dat ik me laat meeslepen door negatieve gedachten over mezelf. Dan denk ik dat ik niet goed genoeg ben en voel ik me onzeker.

Zo mooi, om juist dan met Pinksteren samen met de andere koorleden van gospelkoor Magnify te zingen:

‘wat voel ik me soms onzeker, weet niet meer wat ik moet. Weet dan dat Ik altijd bij je ben, in wat jij denkt of doet. Ik wil U danken voor Uw liefde, Uw eindeloze trouw. Jezus gaf voor mij Zijn leven, zei daarmee: ‘Ik hou van jou’.

Bijzonder ook om dit lied te zingen, omdat ik dit lied samen met iemand van koor zelf heb geschreven op de wijs van the Rose. De eerste keer dat we dit lied gingen oefenen met koor kon ik het zelf bijna niet zingen vanwege de brok in mijn keel. Ik voelde me op dat moment ook weer even onzeker. Door mijn onzekerheid, ga ik aan mezelf twijfelen en voel ik me soms alleen, terwijl ik ook weet dat ik niet de enige ben met onzekere gevoelens, maar dat ieder mens daar mee te maken heeft, al is het dan in meer of mindere mate en op andere vlakken.

Wat is het mooi om juist die kwetsbaarheid er te laten zijn en in je onzekerheid je te laten vullen met Gods Geest. Te luisteren naar de woorden die Hij in je oor wil fluisteren. Wanneer ik mij onzeker voel of te veel last heb van negatieve gedachtes helpt het mij ook om te zingen ‘open mijn hart, open mijn ziel, ik ontvang Uw Geest, ik ontvang het leven’. Een prachtig lied van Gerald Troost over de goede gaven van de Geest.

Wanneer ik dat lied zing, voel ik mij weer rustig worden. Dan mag ik ervaren dat ik weer mag zijn zoals God mij heeft bedoeld, een vrouw die geniet van zingen, muziek, bezig zijn met taal en andere mensen bemoedigen. Dan verdwijnen de negatieve gedachtes over mezelf weer naar de achtergrond. Dan hoor ik weer Zijn stem en mag ik rust en blijdschap ervaren en beseffen: ja, ik ben waardevol. Ik mag er zijn.

Zullen we het vandaag met Pinksteren zingen? Open mijn hart, open mijn ziel, ik ontvang Uw Geest, ik ontvang het Leven. Ik wens je een waardevol Pinksterweekend dicht bij je Maker.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant