40 dagen tijd in stilte beginnen

in de rust wordt je weer bewust

Hoe is het op dit moment met jou? Ben je druk? Druk met datgene wat je allemaal moet doen van jezelf? Druk met piekeren of je zorgen maken? Waar ben je precies druk mee? Waar maak je je druk over? Wat helpt jou om tot rust te komen? Verlang jij naar rust? En weet je even niet hoe je tot rust kunt komen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf soms best zoeken vind naar balans, nu de kids weer thuis zijn en ik ze thuisonderwijs geef. Vooral met onze jongste dochter ben ik best druk. Op de momenten dat ik dan even tijd voor mezelf heb, heb ik de neiging om ook van alles te gaan doen, terwijl ik juist ook verlang naar rust. Hoe is dit voor jou? Wat helpt jou om tot rust te komen?

Mogelijk kan het je helpen om alles wat je op dit moment bezighoudt van je af te schrijven. Ben je niet zo van het schrijven, maar van het actief iets doen. Ga dan naar buiten en ga een stukje wandelen. En heel bewust langzaam wandelen. Soms kun je ook als je wandelt als het ware door rennen en je gedachten maar achter elkaar door laten gaan, maar probeer nu tijdens de wandeling op je ademhaling te letten. Bewust te letten op je ademhaling. Bewust te voelen wat je voelt in je lijf.

Wat helpt jou mogelijk nog meer om tot rust te komen? Muziek luisteren? Mooie liederen die gaan over tot rust komen bij je Maker zijn: ‘rust’ van Reyer of het lied ‘roep om rust’ van Mozaiek. ‘Breng mijn ziel tot rust en mijn hart op adem, als ik weer onbewust te ver bij U vandaan ben.’ Ja, je mag tot rust komen bij je Maker. Hij die tegen jou zegt ‘Kom tot mij als je vermoeid en belast bent, Ik zal jou rust geven!’

Ik herinner me nog goed het eerste gesprek met Anne waarin ze me vertelde ‘ik ben vaak zo overprikkeld als ik thuiskom uit mijn werk, dat vind ik echt niet fijn, voor mezelf niet, maar voor mijn omgeving ook niet. Ik verlang zo naar rust en meer balans in mijn werk, maar ook thuis.’ En het laatste gesprek was zo anders. ‘Ik voel me nu zo rustig, zo fijn. Ik merk dat ik zo anders nu thuiskom, nu ik weet hoe ik overdag tijdens mijn werk ook meer rustmomenten kan creëren.’ Zo fijn om ook aan de hand van oefeningen stil te staan bij wat voor mij belangrijk is en dat ik me nu meer bewust ben van mezelf, wat er in me omgaat. De ontspanningsoefeningen hebben me ook echt geholpen. De gesprekken met jou vond ik echt leerzaam en hebben me rust gegeven.’

Wauw, daar word ik wel blij van als ik die woorden hoor van een cliënt. Mooi om zo samen een tijdje met iemand te wandelen en bij de ander te zien dat ze echt meer rust ervaart en ook uitstraalt.

Verlang jij ook naar meer rust? En wil je weten hoe je meer tot rust kunt komen? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is en ik iets voor jou zou kunnen betekenen. De gesprekken kunnen dan online plaatsvinden of als je liever de natuur in gaat en dan meer tot rust komt, is dat ook een optie. Ik zie er naar uit om samen met jou een tijdje te mogen meewandelen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant