in jouw kwetsbaarheid Jezus eren

in jouw kwetsbaarheid Jezus eren

In de maanden oktober en november kon je bij Waardevol en Uniek een gratis online cursus Ik ben waardevol volgen. De cursus begon met het thema ik ben waardevol en omarm mijn gevoelens van waardeloosheid. Je waardeloos voelen, dat wil je toch niet? Nee, dat voelt niet fijn, daar wil je niet bij zijn. Kwetsbaar en klein. Nee, dat voelt niet fijn.

Morgen is het kerst. Met kerst vieren dat Jezus naar deze aarde kwam, als klein kind, een baby. Kwetsbaar en klein. Hij was in de hemel bij Zijn Vader, maar Hij kwam naar deze aarde om ons te redden. Hij deed dit voor jou. Hij deed dit voor mij. Staan we daar echt nog wel bij stil? Wat Jezus voor ons heeft gedaan toen Hij als baby, hulpeloos, kwetsbaar en klein naar deze aarde kwam?
Juist in onze kwetsbaarheid. Wanneer wij ons klein en kwetsbaar voelen, wil Hij bij ons zijn. Midden in de storm roept Hij je naam, Hij laat je niet verloren gaan.

Wat was het afgelopen jaar een bizar jaar. Hoe was het voor jou dit afgelopen jaar? Voelde jij je eenzaam, bang, klein en alleen? Ging jij door een storm heen? En hoe vier jij dit jaar kerst? Met een klein clubje mensen? Alleen? Is er iemand die jij moet missen, omdat je daar in het afgelopen jaar of al langer geleden afscheid van hebt moeten nemen?

Juist in jouw pijn en jouw kwetsbaarheid wil God dicht bij je zijn. Als jij in het donker bent wil Hij komen met Zijn Licht. Kerst is het feest van Licht. Licht in de nacht. Een prachtig lied dat hierover gaat is: Licht in de nacht,
een ster schijnt door de wolken
dit is de nacht dat Zijn leven begon
Sluier van angst en pijn lag op de volken
totdat Hij kwam en het kwaad overwon
Nieuwe hoop is Hij ons komen brengen
stralend breekt die held’re morgen aan
Prijs nu zijn naam
samen met de engelen
O, nacht vol licht
o, nacht dat Jezus kwam!

Ja we mogen Jezus prijzen, omdat Hij voor ons naar deze wereld kwam. De online cursus Ik ben waardevol eindigde dan ook met het thema Ik ben waardevol en geef God alle eer! Kom laten we Jezus aanbidden. Juist nu, juist in onze kwetsbaarheid naar Hem toe gaan en Zijn naam groot maken. Samen met de engelen het ere zij God zingen, want Hij geeft ons vrede. En die vrede kunnen we op moment goed gebruiken. Ik wil dan ook afsluiten met het lied van Sela kerstnacht boven Bethlehem:
Laat de vreugde van de engelen
ons vandaag opnieuw omgeven.
Laat de echo van hun lofgezang
blijven klinken in ons leven.
Dat het hemels lied van toen die nacht
overal nog is te horen!
Ere zij God, hoog in de hemel.
Vrede hier op aarde.
Laat ons zingen door de eeuwen,
engelen en mensen samen.      

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant