stilstaan bij Jezus pijn

In jouw angst en lijden, wil Hij jou bevrijden

‘Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen.’ Lezen we in de Bijbel in  1 Petrus 5:10.

En een deel van een prachtig lied dat hierover gaat is het lied Heerser over alle dingen, waarin staat In het lijden van dit leven.
In een dal van duisternis,
wilt U mij Uw liefde geven
en de vrede die ik mis.

Lijden. Lijden van dit leven. Wat kunnen er soms moeilijke dingen zijn in jouw leven of in het leven van mensen die dicht bij je staan. Lichamelijke ziekte, psychische pijn, moeiten in je huwelijk, geen kinderen kunnen krijgen, dierbare mensen moeten missen. Juist daar in je angst en pijn, wil Jezus dicht bij je zijn. Hij wil je bevrijden. In een dal van duisternis, wil Hij je Zijn liefde geven en de vrede die je mist. En nee, dan is de angst, de pijn of het lijden niet zomaar opgelost. In deze gebroken wereld, blijven we helaas altijd te maken hebben met pijn en lijden, maar als Jezus bij je is met Zijn hartverwarmende liefde, dan is het nog steeds moeilijk, maar mag je wel Zijn vrede ervaren. Zo wil Hij je bevrijden. Bevrijden van de angst, bevrijden van je onzekerheid, bevrijden van je zorgen. Je mag alles wat je bezighoudt bij Hem neerleggen. Als je naar God gaat, wil Hij je sterk en krachtig maken, zodat je staande zult blijven, in al je pijn en in al je lijden. Dan zul je niet meer wankelen, omdat Hij je vasthoudt met Zijn liefdevolle armen. Zo mag je in jouw pijn je door Hem laten verwarmen, door Zijn liefdevolle Vaderarmen.

Zo met Zijn liefde, wil Hij in jouw lijden, jou bevrijden.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

  1. Ik kende dit lied nog niet, en wat toepasselijk op het moment.
    God gebruikte jou om mij een knipoog te geven, Hij heeft alles in de hand en ik mag de moeilijke dingen los laten bij Hem, Hij is erbij.

  2. Mooi hoe je dat schrijft: je laten verwarmen door Zijn liefdevolle Vaderarmen. Een soortgelijke zin kreeg ik onlangs op een briefje mee na een stilteretraite. Mooi hoe het nu weer terugkomt. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant