angst in de ogen kijken

je angst in de ogen kijken

‘Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen’ lees je in Jesaja 41:10. En deze Bijbeltekst staat voor in het boekje Webster de bange spin van Max Lucado, een favoriet voorleesboek van mijn jongste dochter.

Zelf kan ik er ook intens van genieten om dit boek samen met haar te lezen. Een tijdje terug las ik het boek weer voor en ineens vielen me dingen op die me eerder niet opvielen. Ik vond het mooi om te lezen dat God bij je is als je bang bent, en dat je mag weten dat je niet bang hoeft te zijn omdat God bij je is. Jarenlang als ik bang of onzeker was ging ik bidden en vroeg ik of God me rust en vrede wilde geven en dat gaf Hij me vaak ook, maar niet altijd.

Tot een tijd terug ik me ineens realiseerde, mag mijn angst er wel zijn? Mag ik wel bang zijn van mezelf? Of wil ik liever niet bang zijn en bid ik daarom snel Jezus geef mij Uw rust en vrede, en nee daar is absoluut niets mis mee. Als je daarom oprecht bidt wil Papa je dat ook zeker geven, maar om je angst in de ogen te kijken en er echt te laten zijn is er ook iets anders nodig. Dan is het goed om te beseffen dat er iets in je is dat zo bang is  waarschijnlijk je kleine meisje. En die is dat niet voor niets geworden, blijkbaar was er een reden voor waarom ze bang was, maar wilde ze of mocht ze dat in het verleden niet. En daarom drukte je haar maar weg, maar nu je ouder geworden bent mag je leren om je angst er wel te laten zijn en het in de ogen te kijken. En als je dat spannend vind, weet dan dat je dat niet alleen hoeft te doen. Jezus wil jou helpen om je angst in de ogen te kijken. Bid maar ‘Jezus help me om mijn angst niet langer weg te duwen, maar om mijn angst er te laten zijn en het in de ogen te kijken.’ Wanneer je dit leert zal je merken dat je kleine bange meisje zich gezien voelt en zal ze minder bang zijn.

Hoe ga jij om met angst? Mag jij bang zijn van jezelf of onzeker? Waar ben je dan bang voor? Voor afwijzing? Of dat je niet goed genoeg bent?

Om terug te komen op Webster wil ik een klein stukje met jullie delen. In de tuin van de bekende rupsen Hummel en Krummel, is Webster de bange spin op vakantie. Iedereen in de tuin is bang voor Webster, behalve Hummel en Krummel. En dan lees je over twee lieveheersbeestjes ‘misschien hebben Krummel en Hummel wel gelijk. We hebben Webster nog nooit echt goed bekeken. Laten we eens gaan kijken of Webster echt zo groot en eng is.’

Dit stukje was me eerder niet zo opgevallen, maar nu bedacht ik me, ja we mogen leren om onze angst in de ogen te kijken en nagaan waar we precies zo bang voor zijn. Maar wel in het besef dat we dit niet alleen hoeven te doen, maar dat Jezus bij ons is en ons hierbij wil helpen.

Vind jij het moeilijk om je angst in de ogen te kijken, maar verlang je er wel naar om minder angstig of minder onzeker te zijn? Dan wil ik je laten weten dat ik graag een tijdje met je meewandel om samen met jou en Jezus jouw angst in de ogen te leren kijken. Maak snel een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

    1. Wat fijn dat je mag ervaren dat als je bidt dat Hij de angst dan wil wegnemen.
      Begrijp je ook waarom je bang bent? En mag je ook bang zijn van jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant