je bent een koningskind

je bent een Koningskind

Morgen is het koningsdag. Bij koningsdag denk ik aan God die Koning is. De Koning der Koningen. Maar wat moet je daar nu mee? God als Koning? Een Koning staat zo ver van me af, zou je nu kunnen denken. Een koning zie je niet dagelijks. Een koning kan wat afstandelijk voelen, maar door Jezus, zijn we koningskinderen geworden en dan komt het ineens wel dichtbij. We mogen Gods kind zijn, een Koningskind. Jezus zet een kroon op jouw hoofd en zegt daarmee dat je Gods kind bent. Een koningskind. Neem jij die kroon aan? Of laat je die naast je staan?

Hij zet een kroon op je hoofd. Misschien voel jij je niet goed genoeg, waardeloos, je zelf niet zo veel voorstellen. Heb je de neiging om met je hoofd naar beneden te kijken, of weg te kijken wanneer een ander naar je kijkt. Als je naar beneden kijkt, dan rolt je kroon af. Jezus geeft je niet voor niets een kroon. Door die kroon mag je met je hoofd omhoog, vrijmoedig en koninklijk de wereld inkijken, jouw wereld, op jouw plekje. Misschien weet je wel dat je waardevol bent, Zijn geliefd kind, maar is dit niet iets wat je met je hart geloofd. Kijk dan maar weer naar Jezus. Hij zet een kroon op jouw hoofd, zodat je weer geloofd dat je waardevol bent. Hij tilt je kin op, en duwt je schouders zachtjes naar beneden, je hoeft je niet langer te verstoppen. Je wordt door Hem wordt gekend. Hij kent jou. Hij ziet jou. Hij is bij jou altijd. Ook op de momenten dat jij je niet goed genoeg voelt, dat jij je onzeker voelt, niet gezien of niet gehoord. Juist dan helpt Hij jou, door het in je oor te fluisteren ‘je bent een koningskind’. En als je je dat herinnert mag je weer je hoofd omhoog doen en koninklijk om je heen kijken. Juist op die moeilijke momenten wil Hij je er aan herinneren dat je een kroon draagt en een Koningskind bent.

En omdat je een Koningskind bent, mag je je kroon waardig dragen. Je mag laten zien wie je bent. Op jouw plek op jouw manier. Niet langer je hoofd gebogen, maar je hoofd fier omhoog. Ja, hef je hoofd omhoog, want de Koning komt, een prachtig lied waarmee we onze Koning eren. We mogen uitzien naar de Koning der Koningen. Hij is het die er ons steeds opnieuw aan herinnert dat we onze kroon waardig mogen dragen. Ook al is dat soms moeilijk, omdat we ons verdrietig voelen, of onzeker, of ons mogelijk ergens voor schamen. Met alles wat ons bezighoudt mogen we naar onze Hemelse Vader, en alles bij Zijn troon leggen, om zo steeds weer opnieuw onze kroon waardig te dragen.
Ga maar naar Jezus en ontvang jouw kroon. Hij zet een kroon op je hoofd, zodat je weer geloofd dat je waardevol bent en door Hem wordt gekend. Volg Hem en luister maar Zijn Stem: besef dat ik jou waardevol en kostbaar vindt, jij bent een Koningskind!

Vind je het moeilijk om je kroon waardig te dragen, voel je je nog zo vaak waardeloos en onzeker? En verlang je er naar om je kroon wel waardig te mogen gaan dragen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik hierin voor jou zou kunnen betekenen. Mogelijk vind je het wel spannend om die stap te zetten, besef dan dat jij het waard bent, ook jij bent waardevol en een Koningskind en ik gun het jou dat je dit ook echt gaat geloven met je hart! Wil jij je niet langer laten tegenhouden door belemmerende overtuigingen dat je niet goed genoeg bent, of waardevol bent? Ga dan voor een coach traject bij Waardevol en Uniek om zo samen met mij en onze Maker op pad om je door Hem te laten helen en je te laten vullen met Zijn waarheid, zodat jij je kroon waardig leert dragen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

    1. Wat mooi dat je het steeds meer begint te geloven, jij bent Zijn Koningskind,
      een waardevolle dochter van je Hemelse Vader, en ook jij mag je kroon waardig dragen op jouw plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant