Pasen vieren

Jezus leeft en ik zal leven

Jezus leeft! Hij is opgestaan. Vandaag vieren we Pasen, het feest van leven. Jezus is overwinnaar. Jezus leeft en ik zal leven.

Leven. Jezus is gekomen om ons het leven te geven in al zijn volheid. We mogen nu al op deze aarde ons leven ten volle leven. Nee, het is hier nog niet volmaakt en er is nog veel gebrokenheid, toch mogen we nu al wel echt leven. We zijn vrij om te zijn zoals Hij je bedoelde toen Hij je maakte. Vrij om te doen waarvoor Hij je geschapen heeft.

In de afgelopen 40 dagen tijd kon je blogs lezen over het thema Gaan voor goud, omdat Jezus van je houdt. Je mag zijn zoals je bent.

Zijn, zoals je bent. Dat wordt soms zo makkelijk gezegd. Je mag zijn zoals je bent, maar als je dan bent zoals je bent kun je je zomaar je veroordeelt of afgewezen voelen door anderen. Dat kan wat over die ander zeggen, maar ook over jezelf. Mogelijk voel jij oordeel, terwijl die ander jou niet veroordeelt. Misschien ervaar jij afwijzing, maar wijst die ander jou niet af. Je wordt geraakt in een stukje pijn uit je verleden. Die pijn mag je er laten zijn. Met die pijn mag je naar Jezus. Hij wil je helen. Hij wil je heel maken. En nee, dan is die pijn niet ineens weg, maar Jezus is dan wel bij jou en Hij blijft bij je en laat je nooit alleen.

Vandaag vieren we Pasen. Het feest van Leven. Jezus heeft Zijn leven gegeven voor jou, voor ons. Wat een grote liefde. U verwondert mij, die mijn leven in handen heeft, mijn een hoopvolle toekomst geeft, O Heer, mijn God. Wat een grote liefde is het offer van Jezus aan het kruis, waar we afgelopen vrijdag bij stilstonden. Vandaag vieren we het wonder van Pasen. Laat dat eens echt tot je doordringen. Jezus stond na drie dagen op uit de dood. Op staan uit de dood? Ja, Hij is opgestaan. Hij leeft. Verwonder jij je daar nog over? Of vind je het niet meer zo bijzonder. Als je het Paasverhaal vaak hebt gehoord, kan het zo maar zijn dat je je er niet meer over verwondert, dan is het al zo gewoon geworden. Vandaag wil ik je uitdagen om echt stil te staan bij Jezus opstanding en je hierover te verwonderen.

Je verwonderen over het feit dat Jezus leeft, de dood overwonnen heeft en jij daardoor mag leven. Jezus leeft en ik zal leven. Jezus heeft voor jou en mij Zijn leven gegeven. Ik zal leven, leven met Hem. Luisteren naar Zijn stem. Me over het wonder van Pasen blijven verwonderen. Het lijkt misschien soms zo gewoon, maar het is en blijft bijzonder: Jezus leeft en ik zal leven.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant