kroon recht en doorgaan

Jezus zet een kroon op jouw hoofd

Wil jij als Gods geliefde Koningsdochter, jouw kroon zelf op zetten? Lukt dat niet, besef dan dat Jezus een kroon op jouw hoofd wil zetten.

Wat kan ik er van genieten om in gesprek te gaan met vrouwen over het dragen van hun kroon. En wat geniet ik er van hoe God zo’n aflevering wil gebruiken om ook anderen mee te bemoedigen.

In een van deze afleveringen ging ik in gesprek met Mirjam van Luijk. En zij kreeg de volgende reactie: ‘ik was laatst in het Rachamhuis in Den Haag. Wilma Veen heeft voor die vrouwen daar een schilderij gemaakt met de titel ‘recht op lopen‘. Boven hun hoofden hangen kronen en er is een gouden draad vanuit de hemel naar die vrouwen.’

kroon

 

Een dag later maakte mijn man deze foto op het strand en moest ik denken aan dit schilderij van Wilma. Voor mij echt weer een bemoediging, dat ook ik mijn kroon mag dragen, ook al voel ik mijn kroon niet altijd. De eerste maanden van 2023 waarin ik tot stilstand ben gekomen, is voor mij best een pittige periode geweest. Ik heb op een nog diepere laag leren beseffen en mogen ervaren hoe waardevol ik ben om wie ik ben en niet om wat ik doe.

God geeft jou en mij een kroon, ook al voelen we die kroon zelf niet altijd. Hij zet ons weer rechtop!

Zo mooi om te zien hoe God mij in mijn persoonlijke proces steeds opnieuw bemoedigde. De ene keer door een lied, een andere keer door bemoedigende woorden van een lieve vriendin. En deze keer door een foto die mijn man maakte. De streep van de wolk was voor mij als die gouden draad vanuit de hemel.

 

De nacht ervoor had ik niet goed geslapen, ik voelde me onrustig en lag veel te piekeren. Ik was bang dat ik niet zou kunnen genieten van een dagje strand en dat ik te weinig energie zou hebben. Naast onrust ervaarde ik soms ook dat ik mij benauwd voelde, het voelde als het ware alsof er handen om mijn keel waren die mijn keel dichtknepen. In die periode was het voor mij helpend om te tekenen. Daarom maakte ik die avond ook een tekening.
Na het tekenen ging ik met aandacht naar mijn keel, zag eerst zwarte handen om mijn keel, maar daarna Jezus witte handen en zijn polsen met de littekens, die Hij op mijn keel legde.
Daardoor ervaarde ik op dat moment wel weer meer rust, maar in slapen komen lukte niet. Ik sliep dan ook laat. De volgende ochtend dacht ik daarom ‘misschien moeten ze maar met z’n drieën gaan,’ maar ik ben dankbaar dat ik dat niet gezegd heb.

We gingen die dag later weg dan de planning was, maar dat moest zo zijn, want daardoor waren we later op het strand en was het warmer en waren we er ook nog bij toen de zon onderging. En wauw, wat was dat prachtig. Echt een cadeautje van Papa, zo genieten. Dankbaar kijk ik dan ook terug op die stranddag samen met mijn man en dochters. De dag voordat we naar het strand gingen maakte ik een tekening waarop ik schreef ‘ik verlang zo naar rust en liefde’. En zo mooi, terwijl ik daar zo zat aan het strand ervaarde ik me echt weer meer geliefd en kwam ik tot rust.

Wil jij je meer geliefd te voelen door je Maker? Verlang jij naar rust?
Verlang jij er naar om te groeien in het besef hoe waardevol jij bent, om wie je bent en niet om wat je doet?

Dan ontmoet ik jou graag en help ik jou graag om te groeien in het besef hoe waardevol jij bent en hoe jij jouw plek mag innemen als geliefde Koningsdochter met een kroon op je hoofd.

Jouw kroon is met een gouden draadje verbonden aan de hemel. De Koning der Koning laat jouw rechtop lopen. Jij bent een geliefde Koningsdochter. Jezus zet een kroon op jouw hoofd. Juist op de momenten waarop je niet geloofd dat je waardevol bent. Met die kroon wil Hij tegen jou zeggen, dat jij Zijn geliefde Koningsdochter bent. Jij bent, dat is genoeg. Jij bent waardevol.

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant