Pasen vieren

juichen voor Koning Jezus

‘Onder gejuich steeg God omhoog. De Heer steeg op bij hoorngeschal. Zing voor God, zing een lied zing voor onze koning, zing hem een lied. God is koning van heel de aarde. Zing een feestelijke lied. Groot is de Heer, Hem komt alle lof toe.’ Prachtige woorden uit psalm 47.

Vandaag is het Hemelsvaartsdag. Onder luid gejuich steeg God omhoog. Luid gejuich. Vier jij Hemelvaarstdag zo uitbundig? Heel eerlijk gezegd doe ik dat niet. Ja, Pasen en Pinksteren vind ik mooie feestdagen. Met Pasen vind ik het mooi om echt stil te staan bij het feit dat Jezus opstond uit de dood en de dood heeft overwonnen. En dan Pinksteren, het feest van de Heilige Geest. Maar Hemelvaart? Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik daar precies mee moet. En dan lees ik deze tekst uit psalm 47.

Onder gejuich steeg God omhoog. De Heer steeg op bij hoorngeschal. Prachtig vind ik het als we met Pasen in de kerk, het lied U zij de glorie opgestane Heer zingen, en dan vooral als iemand op een trompet meespeelt, dan komt het nog meer binnen. Ja, zingen daar kan ik echt van genieten. Zingen tot eer van onze Maker. Juichen. Dit mag ik ook doen op Hemelvaartsdag. De dag dat Jezus onder gejuich opsteeg naar God.

Juicht, want Jezus is Heer. Kinderen Sions verblijd U ter ere van Hem, die ons liefheeft. Hij is verrezen en leeft. Jezus de Koning die mensen het leven weer geeft.

Hij is verheerlijkt als koning verheven zo hoog. Ik zal Hem prijzen. Hij is verheerlijkt, voor eeuwig verheerlijkt en ik verhoog Zijn naam.

Ja, verheven als koning zo hoog. Hij is nu in de hemel, aan de rechterhand van Zijn Vader als Koning. We mogen juichen voor onze Koning Jezus.

Juich voor de Heer, heel de aarde wees blij, zing voor de Koning en Zijn heerschappij. Bergen aanbidden, de zee juicht mee bij het horen van uw naam. U wil ik prijzen voor dat wat U schiep, mijn leven lang loven, want U heb ik lief.

Zullen we samen voor Koning Jezus juichen en zingen op Hemelvaartsdag?

Ik wens je een waardevolle Hemelvaartsdag dicht bij je Maker.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant