keuzes maken

keuzes maken

In September ben ik gestart met een coach opleiding. Super leuk en echt genieten, al is het ook wel pittig. Omdat ik hiermee ben begonnen heb ik er voor gekozen om vanaf half september niet meer twee wekelijks een blog te publiceren, maar een keer in de week.

De maand oktober staat in het teken van kiezen en keuzes maken. Onderwerpen en vragen waarover je kunt lezen zijn: durf jij te kiezen, leren loslaten, durf jij jouw gevangenis af te breken? Op mijn andere blog Gewoon en Bijzonder, kun je ook blogs lezen over dit thema, namelijk over de schoolkeuze voor onze jongste dochter.

Keuzes maken, je hebt er iedere dag mee te maken in het klein: welke kleding trek ik aan? Zeg ik wel of niet wat over die ene opmerking? Ga ik het gesprek aan, of laat ik het gaan? Grotere keuzes kunnen gaan over je werk, je relaties, je kinderen. Wat is het toch moeilijk om te kiezen, bij het maken van keuzes heb je vaak wijsheid nodig. Hoe maak jij keuzes? Heb jij het gevoel dat je kunt kiezen, of heb je het gevoel dat je wordt geleefd?

Een tijdje terug las ik het boek de Keuze van Edith Eva Eger. Een indringend, en zo’n waardevol boek. Het boek is echt een aanrader en heb ik veel van geleerd. Een paar quotes wil ik alvast met jullie delen om over na te denken:

‘Wat er is gebeurd, kan nooit worden veranderd. Maar je kunt zelf kiezen hoe je reageert op je verleden. Je ellendig voelen of hoopvol zijn.’

‘We kunnen er niet voor kiezen om de duisternis te laten verdwijnen, maar we kunnen er voor kiezen om het licht te koesteren.’

‘Een mens kan alles worden afgenomen, behalve één ding: namelijk in alle gegeven omstandigheden kunnen kiezen welke houding je aanneemt, je eigen weg kunnen kiezen. Elk moment is een keuze. We kunnen altijd kiezen hoe we reageren.’

Wauw, zulke inspirerende quotes. Deze blog over keuzes maken wil ik afsluiten met een lied van Kinga Ban: Ik kies vandaag. Waar kies jij voor? Welke keuzes maak jij vandaag? Elk moment is een keuze!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Veel succes met je studie
    Inderdaad we hebben zo vaak een keus, vaak hebben we het niet eens door, stukje bewustwording.

    1. Ja, mooi boek he? Ja balans dat is steeds opnieuw wel weer een ding, blijft een uitdaging om goede keuzes daarin te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant