kies jij er voor jouw gevangenis af te breken?

kies jij er voor om jouw gevangenis af te breken?

‘Niemand kan van jou een slachtoffer maken. Dat kan alleen jijzelf. We worden niet een slachtoffer door wat er met ons gebeurt, maar doordat we er voor kiezen om vast te houden aan onze slachtofferrol. Wanneer we kiezen voor de beperkte denkwijze van het slachtoffer  worden we onze eigen gevangenisbewaarders.
Je kunt vrijheid vinden in het accepteren van wat er is gebeurd. Vrijheid betekent dat we de moed verzamelen om de gevangenis af te breken. Steen voor steen.’

Kloink, die woorden van Edith Eva Eger, in haar boek, de keuze komen wel binnen. Zeker ook in combinatie met haar eigen levensverhaal, dat zij een overlevende is van Auswitz, dan komen deze woorden nog meer binnen. Het boek de Keuze is dan ook echt een aanrader. Mogelijk dat je de komende tijd wel vaker quotes van haar tegen kunt komen in mijn blogs. Het boek heeft mij echt geïnspireerd.

Ik merk dat het mijn valkuil is wanneer ik moe ben, dat ik dan snel de neiging heb om in een slachtoffer rol te schieten en me afhankelijk te maken van een ander of de omstandigheden. Dan kan ik ook helemaal niets als ik me vergelijk met een ander. Of dan denk ik dat het komt door de situatie waardoor iets me niet gelukt is. Zo goed en inspirerend om juist dan te lezen, ‘wanneer we kiezen voor de beperkte denkwijze van het slachtoffer  worden we onze eigen gevangenisbewaarders.’

Helaas herken ik me er wel in dat ik soms mijn eigen gevangenisbewaarder ben. Hoe is dit voor jou? Herken jij dit ook?

Wat verstop ik me regelmatig achter de muur van mijn gevangenis om maar niet te hoeven voelen of maar niet kwetsbaar te hoeven zijn. Om te voorkomen dat mensen me afwijzen omdat ik daar zo bang voor ben. Toch wil ik dit niet. Nee, ik wil steen voor steen die muur afbouwen. Steeds opnieuw wil ik hiervoor kiezen.

Kiezen voor degene die wil dat we echt vrij zijn en leven in vrijheid. Zijn Vrijheid. Zijn waarheid. Kiezen om Zijn woorden van waarheid echt tot me laten doordringen:
Je bent zo waardevol. Zo kostbaar.
Juist in kwetsbaarheid wordt Mijn kracht zichtbaar.
Verstop je niet langer.
Kom naar Mij.
Ik maak je vrij.
Samen, zullen we
steen voor steen
de muren van jouw
gevangenis afbreken gaan.
Je bent niet alleen.
Ik ben bij jou.
Kies. En vertrouw.
Zodat je in vrijheid kunt staan.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant