kijk naar het kruis

kijk naar het kruis

Zie het kruis voel zijn kracht, Jezus droeg onze straf, werd veracht, maar Hij bracht vergeving stervend aan het kruis.

Vandaag is het Goede Vrijdag. In de afgelopen 40 dagen kon je lezen over het thema gaan voor goud, omdat Jezus van je houdt. Bij Hem mag je zijn zoals je bent.

Hoe waren de afgelopen veertig dagen voor jou? Heb je stilgestaan bij jouw verhaal? Heb je mogen ontdekken wat God in jou heeft gelegd en op welke momenten jij het meest Zijn aanwezigheid ervaart? En heb je teruggekeken op je leven naar de momenten waarop je goud hebt ervaren?

Vandaag kijken we naar het kruis. Kijk maar. Zie je het kruis? Zie je Jezus aan het kruis? Zie je hoe hij daar hangt, bijna naakt. Voel je de pijn?

Hij hing daar voor jou. Al jouw pijn, jouw verdriet, jouw tekortkomingen, de momenten waarop jij je waardeloos, gebroken, alleen voelde, mag je bij Hem brengen. Aan de voet van het kruis. Daar mag je  komen zoals je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen. Al jouw maskers mag je afdoen en daar neerleggen. In al jouw kwetsbaarheid mag je naar Jezus toe. En op het moment dat jij je kwetsbaar voelt, juist dan kun je en mag je de kracht van het kruis ervaren.

Voel maar. Voel maar de kracht. De kracht van het kruis. dat Jezus het uitriep: het is volbracht!

Ja, er gaat kracht uit van het kruis. Juist in Jezus zwakheid wordt Gods liefde voor ons zichtbaar. Als Jezus daar hangt met zijn armen gespreid, een teken waarin Hij laat zien hoeveel Hij van ons houdt.

Door het offer van Jezus aan het kruis hoeven wij ons niet langer te verstoppen en ons waardeloos te voelen, maar intens geliefd. God zegt tegen jou door Jezus: Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol en Ik hou zoveel van jou. Jezus stierf om ons vrij te maken van schaamte en zonde. We mogen in vrijheid leven. In de hemel zal het ultieme vrijheid zijn, maar ook nu al op deze aarde wil Jezus ons bevrijden uit de slavernij van de zonde.

Door het kruis, brengt Jezus ons thuis. Thuis bij Papa, in Zijn amen. We mogen weer bij Hem komen, zoals we zijn. Je mag zijn zoals je bent, omdat God zoveel van jou houdt!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant