kijken met je hart naar jouw verhaal

kijken met je hart naar jouw verhaal

‘Het verhaal is er. Ieder mens heeft een eigen verhaal dat geleefd wil worden. Er was eens…. een vader, moeder,  kind… een grootmoeder, een grootvader…Zo begint het verhaal. Het verhaal ontrolt zich. Je hoeft alleen maar te kijken met je hart, met ogen die een diepere waarheid willen zien. En dan het moment dat je er zelf instapt. Je staat zelf in het verhaal, beweegt er in mee. Je hebt de kans het verhaal in een nieuwe taal te laten binnenkomen. Er zelf een vervolg aan te geven, een stromend vervolg. Een verhaal met een einde van ”je weet maar nooit.”’

Wauw, prachtige woorden die ik lees in het boek Vonken van Verlangen.

Kijken met je hart. Met ogen die een diepere waarheid willen. Lukt jou dat? Om met jouw hart, liefdevol te kijken naar jouw leven? Best lastig soms he? Juist wanneer er geen fijne dingen zijn gebeurd, als je verdrietig was of je je niet gezien voelde.

Toch is het goed om ook daar naar te kijken met je hart. Met ogen die een diepere waarheid willen. Waarheid. Eerlijk zijn over wat er echt is gebeurd. Het onder ogen durven komen.

Je hebt de kans het verhaal binnen te laten komen in een nieuwe taal. De taal van de liefde. Liefdevol kijken naar dat kleine meisje in jou en haar datgene geven wat ze als kind heeft gemist. Liefdevol zijn naar dat deel in jou wat zich onzeker, verdrietig of eenzaam voelt. Wat zit daar onder? Wat maakt dat jij je soms zo voelt? Daar eerlijk naar toe gaan kan pijnlijk en confronterend zijn, maar is wel helend. En brengt je dichter naar de waarheid. Jouw waarheid. Jouw verhaal.

Jouw verhaal

Jij hebt invloed op hoe jouw verhaal afloopt. Jij kunt er zelf voor kiezen hoe jij reageert op het onder ogen komen van jouw verhaal. Vertel je alles? Of wil je sommige delen niet lezen en sla je sommige bladzijdes liever over?

Jij kunt aan jouw verhaal een stromend vervolg te geven. Stromen van liefde naar jezelf en de ander. Dit lukt niet in eigen kracht. Maar wanneer jij met alle bladzijdes van jouw verhaal naar je Maker gaat, wil Hij jou helen en dicht bij jou zijn in jouw pijn.

En als Zijn geliefde dochter mag je zeker weten dat het einde van jouw verhaal goed is, wat zeg ik? Perfect. Volmaakt. Nee nog niet op deze aarde, maar wel als we echt zijn thuisgekomen bij Papa. Met dat vooruitzicht mogen we ook nu al op aarde liefdevol kijken naar ons verhaal. En in onze gebrokenheid naar Hem toe gaan. Hij, die aan het begin van ons verhaal aanwezig is, zal er op de laatste bladzijde zeker bij zijn!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

 1. Wat mooi geschreven, en zo herkenbaar.
  Ikzelf ben aan het genezen van het ‘innerlijk kind, dat nog pijn heeft en verdrietig is.
  God is mij aan het genezen, en ik mag steeds meer leren zien dat Hij mijn papa is.
  Dat Hij van mij houdt en voor mij wil zorgen.

  1. Lieve Nelly, dank je wel voor reactie. Ik wil je laten weten dat ik voor je bid, voor jouw genezingsproces en dat je steeds meer mag ervaren dat je Zijn geliefde dochter bent.

  1. Dat worstelen met je littekens blijft helaas in sommige periodes, maar Jezus is er inderdaad altijd bij! Mooie toevoeging dat Jezus tegen ons zegt: Blijf in Mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant