Koning Jezus aanbidden

Koning Jezus aanbidden

Koning Jezus aanbidden, dat is waar het om draait bij kerst. Koning Jezus. Hem de eer geven die Hij de Koning der Koningen waard is.

Komt laten wij aanbidden, die Koning. Een bekend kerstlied. Een lied van aanbidding. Met kerst aanbidden we Jezus die voor ons naar deze aarde kwam. Koning Jezus aanbidden, Hem centraal zetten met kerst en heel ons leven. Hem de eer geven die Hij waard is. Hij is waard te ontvangen onze lof en eer. Hij is het waard om te horen hoeveel we van Hem houden.

Koning Jezus kwam naar deze aarde, als een baby’tje zo klein en kwetsbaar. In een stal niet in een paleis. In een stal waar waarschijnlijk het stront van de dieren lag. En zo wil Hij de grote Koning, ook komen midden in jouw shit. Hij is geen afstandelijke Koning. Maar een Koning die heel dicht bij jou wil zijn, midden in jouw pijn. Omdat Hij zo intens veel van jou houdt!

Hem aanbidden. Aanbidden. Hem groot maken. Omdat Hij de Koningszoon is, van de Koning der Koningen. En door Hem, zijn wij aangenomen Koningskinderen.

Als je het dan hebt over aanbidden, moet ik ook denken aan bidden. Hoe staat er op dit moment voor met jouw gebedsleven? Zijn jouw gebeden verlanglijstjes waarin je jouw verlangens aan God voorlegt? Of ga je in gesprek, ervaar je echt een relatie en vertel jij Hem hoeveel je van Hem houdt?

Hoe zou het trouwens voor jou zijn als iemand om wie jij geeft nooit naar jou omkijkt, maar alleen op de momenten dat hij of zij jou nodig heeft? En dan ook alleen maar vraagt om wat hij of zij nodig heeft en jou niet ziet? Wat zou jij doen als die ander nooit laat blijken hoe belangrijk jij voor hem of haar bent of nooit tegen jou zegt dat hij of zij van je houdt? Maar dat hij of zij wel steeds wil horen dat jij van die persoon houdt?

Is dat niet vaak hoe wij ons opstellen naar onze Maker? Dat we ons door Hem geliefd willen voelen? Dat we Hem nodig om weer tot rust te komen en Zijn vrede te ervaren? Maar hoe vaak zeg jij tegen je Maker tegen Jezus, dat je echt van Hem houdt? Hoe vaak eer je Hem om wie Hij is en niet alleen op de momenten dat je dankbaar bent voor iets, maar ook gewoon zo om wie Hij is?

Heel eerlijk, ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik God vraag of Hij me Zijn rust, vrede en liefde wil geven, zodat ik me geliefd mag voelen door Hem. En dat is ook echt iets moois, om daarna ook echt te ervaren dat Hij me wil vullen met Zijn liefde.

Maar ineens kwam bij het besef. Hoe vaak spreek ik mijn liefde uit naar Hem? Ja ik zing het wel in aanbidding, maar in mijn dagelijkse gebeden vraag ik Hem vaak alleen maar om dingen voor mezelf om mezelf weer geliefd te voelen. Ik bedacht me ineens wat zou ik er van vinden als mijn man altijd maar van alles aan me vroeg zodat hij zich door mij geliefd voelde, maar nooit tegen me zei ‘ik houd van je of je bent belangrijk voor mij’. Dat zou ik dan wel echt lastig vinden. En nee, ik weet dat God mij niet veroordeelt wanneer ik het niet doe, maar Hij zou er wel van genieten wanneer ik mijn liefde naar Hem wel meer uitsprak. En daarom besloot ik vanaf dat moment iedere dag te beginnen met de woorden ‘Heer, ik houd van U! Dank U wel voor wie U bent.’

Koning Jezus centraal zetten en niet langer meer mezelf en mijn behoeftes. Hem aanbidden. Ja, komt laten wij aanbidden. Komt laten wij aanbidden, die Koning.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant