leef, je mag leven

leef, je mag leven

‘Een dief komt alleen maar om te roven, te slachten en te vernietigen,
maar Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid’ (Johannes 10:10) las ik een tijdje terug, toen ik de auto instapte om op weg te gaan naar een intervisie bijeenkomst van mijn studie.
Wauw, Jezus is gekomen om het leven te geven in al zijn volheid. Dit deed me denken aan het lied Jezus Overwinnaar en dan vooral de zin ‘Jezus leeft en ik zal leven’.  Ik luisterde dit lied en stapte daarna de auto in. Tijdens de autorit zong ik ‘leven, ik mag leven, dank U Heer dat U mij leven hebt gegeven.

Na een uitgebreid rondje hoe het met iedereen ging begonnen we met de oefening die voor die keer op de planning stond. En wat was dat weer een leerzame en mooie oefening, ik begon als cliënt. Mijn belemmerende overtuigingen waren ‘ik kan ook niets goed en ik kan dat niet, ik zal wel nooit een goede coach worden. Wie denk je wel dat je bent, jij coach? No way!’ Ik werd er verdrietig van. Al werd ik na mijn verdriet ook wel snel boos. Waarom die stemmen dat ik het niet goed doe en dat ik er niet mag zijn? Ja ik werd echt boos. Heerlijk om mijn boosheid ruimte te geven en te zeggen ‘sout op’ en met gebalde vuisten in de lucht. En dan dat moment er na. Ik ervaarde zoveel ruimte en vrijheid nadat ik mijn boosheid had geuit. Ik voelde me echt vrij. Mijn voeten stevig op de grond als een boom en wortels onder mijn voeten van Gods liefde. En mijn armen wijd uit gespreid en handen open. Een gebaar van overwinning, maar ook van overgave. Ja Heer, ik wil leven. Leven voor U. Ik voelde mij zo sterk en krachtig dat ik moest denken aan mijn verlangen om te spreken. En daarna het moment dat de stemmen positieve dingen gingen zeggen, ze zeiden het heel lief en daardoor kwamen ze niet binnen. Maar toen ze het later krachtiger zeiden kwam het wel binnen. En zo bijzonder, toen ik daar stond kreeg ik van mezelf een beeld dat ik in mijn trouwjurk naar Jezus toeliep. Zo fijn om te horen: Je bent mooi! Je doet het goed! Leef!!! Leef!!! Leef!!

S middags was ik nog vol van wat ik die ochtend had ervaren en kroop Ik achter de piano en schreef dit lied op de wijs van vreugde, vreugde, eeuwige vreugde.

Leven, leven, ik mag leven.
Ik mag zijn zoals ik ben.
Leven, leven, ik mag leven.
K ben zo blij dat ik U ken.

Leven, leven, ik mag leven.
U gaf Zichzelf voor mij.
Leven, ik mag leven.
Dwars door de dood maakt U mij vrij. 

Dit geldt ook voor jou. Jij mag zijn zoals je bent. Je mag leven. Leven omdat God jou heeft gemaakt en jouw het leven heeft gegeven! Leef jij al jouw leven? Leef, je mag leven!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant