liefdevol aanwezig zijn bij jouw pijn

 

Wil jij leren om liefdevol te zijn naar jezelf en je te vullen met Gods liefde? Dat het echt binnenkomt in je hart en jij je echt geliefd voelt door je Maker? Wil jij weer leren om ruimte te geven aan je emoties en ze niet langer weg te drukken?

Een tijdje terug had ik een gesprek met Dina. Ik vroeg haar om haar ogen te sluiten en haar voeten stevig op de grond te zetten. Tijdens de oefening gaf ik aan dat ze mocht proberen er te laten zijn wat er was op dat moment en te luisteren naar wat haar lichaam haar wilde vertellen. Al vrij snel kwam de tranen, door alleen al bewust aandacht te hebben voor haar benen en ze te voelen, door ze stevig op de grond te zetten. In haar tranen vertelde dat ze verdriet voelde en een gevoel van ongeloof, maar ook een diep verlangen naar heelheid. Haar benen voelden van binnen koud aan en heel erg vermoeid. Haar benen waren moe van alles wat ze in haar leven had moeten dragen.

Ineens kwam dat besef diep binnen, hoeveel haar benen al hadden moeten dragen. Weer kwamen er tranen. Na een tijdje merkte ze dat haar benen warmer werden. Alsof er nieuwe kracht en moed doorheen stroomde, zo gaf ze aan, als een belofte van hoop.

Het kan zo helend zijn om aandacht te hebben voor wat je voelt in je lichaam. Als je wilt leren om je emoties niet langer weg te stoppen, maar er te laten zijn, dan kan een eerste stap zijn om meer rust in te bouwen. Rustig te gaan zitten en te voelen wat er te voelen is. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Zeker niet wanneer jij jarenlang je gevoelens hebt onderdrukt. Het kan best zijn dat jij je daar niet eens bewust van bent. En dat is oké, een andere belangrijke stap is ook dat je leert om te accepteren wat er nu is, dat je leert om liefdevol te zijn naar jezelf. Verlang jij daar naar? Om jezelf en je emoties niet langer meer te veroordelen, maar liefdevol te zijn naar jezelf en ruimte te geven aan je emoties?

In een warme en veilige, liefdevolle setting wil ik jou helpen om met aandacht naar je lichaam te luisteren. En zo stapje voor stapje weer ruimte te geven aan je gevoel en je pijn er te laten zijn.

Om niet langer je pijn weg te stoppen of te negeren, maar om liefdevol aanwezig te leren zijn bij je pijn. En nee, dat is niet makkelijk, het is heel begrijpelijk dat je je pijn niet wilt voelen, en er bij weg wilt gaan, toch is dit wel de weg als je verlangt naar heelheid. Samen met Jezus dwars door jouw pijn heen. En wanneer jij geleerd hebt om liefdevol naar jezelf te zijn, mag je jouw leven ten volle  gaan leven, want Jezus heeft niet voor niets gezegd dat Hij is gekomen uit liefde voor ons, zodat wij ons leven ten volle mogen leven.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant