liefdevol worden gesnoeid

liefdevol worden gesnoeid

Snoeien is niet fijn en doet pijn. Een snoeiperiode kan soms voelen als falen, de dingen die je dacht onder controle te hebben, heb je niet meer onder controle. Voor je gevoel lijkt alles te mislukken. Wat kun je dan ook oordeel voelen. Oordeel omdat je er niet kunt zijn voor de ander. Oordeel omdat je zo graag de ander wilt helpen, maar dit niet lukt, omdat je genoeg aan jezelf hebt.

Wat kan het dan soms voelen dat je door de Landman snoeihard wordt neergehaald. Alsof Hij tegen je zegt: ‘je bent niet goed genoeg en daarom snoei ik jou!’ of ‘je draagt niet genoeg vruchten en daarom zal ik jou eens even laten zien hoe je wel moet leven.’

Denk jij dat je Vader zo naar je kijkt? Voel jij je veroordeelt door Hem of door de mensen om je heen? Je hemelse Papa snoeit je niet om je te veroordelen en om daarmee te zeggen dat je niet goed bent, nee Hij wil jou snoeien om je nog meer te maken zoals Hij jou bedoelt heeft.

Je bent nu al zo’n prachtige en waardevolle vrouw, maar Hij wil jou nog mooier maken! Hij wil jou omringen met Zijn liefdevolle Vaderarmen. In je snoeiperiode mag je naar Hem. Luisteren naar Zijn stem: Kom maar bij Mij. Ik wil jou snoeien, niet om te oordelen, maar om je te laten groeien.

Je mag tot je Maker bidden: Wees bij mij in mijn snoeiperiode. Wilt U het oordeel dat ik op sommige plekken nog ervaar in mijn leven wegsnoeien, zodat er straks liefde voor in de plaats kan groeien!

Ja om te groeien is snoeien nodig. Alleen water geven is niet voldoende. Ook snoeien is nodig. Juist door snoeien mag je groeien. In jouw pijn, wil God dicht bij je zijn. En nee, dat is niet fijn. Toch gebruikt God dat om nog meer je leven te mogen leven in al zijn volheid. Christine Chaine schrijft hierover in haar boek Vrij van Schaamte:

‘Telkens wanneer ik in een situatie kom die schaamte of angst veroorzaakt, ben ik bereid om te geloven dat God daar een plan mee heeft. Ik weet dat God er iets mee van plan is, dat Hij me meer en meer vormt naar Zijn beeld, hoe Hij me oorspronkelijk geschapen heeft, voordat schaamte in mijn hart drong.’

God gebruikt onze snoeiperiodes om daarna te kunnen groeien en om steeds meer te worden zoals Hij ons bedoeld heeft. Hij kan alles doen meewerken ten goede. Hoe moeilijk de periode waarin je nu zit ook is. God heeft jouw geluk voor ogen, niet jouw ongeluk, Hij zal je een hoopvolle toekomst geven!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant