lieve vrede of liever echte vrede

lieve vrede of liever echte vrede

Lieve vrede of liever echte vrede. Ben jij iemand die gaat voor de lieve vrede bewaren of ga jij liever voor de echte vrede? Soms kan het best moeilijk zijn om te gaan voor de echte vrede en is het makkelijker om te gaan voor de lieve vrede.

Echte vrede of de lieve vrede bewaren. Wat is precies het verschil? Hoe zorg je voor echte vrede? Daarvoor is het belangrijk dat je weet wat er echt bij je speelt. Dat je in verbinding bent met datgene wat er binnen in jou leeft. En datgene wat er in jou leeft, dat je dat in contact brengt met een ander, dat je er verbinding mee maakt in contact en verbinding met de ander.

Niet de lieve vrede, doen alsof er niets aan de hand is, terwijl je er van alles van vindt of van alles bij voelt, maar het niet durft te uiten omdat je bang bent dat de ander oordeel voelt of afwijzing. Dat is iets wat je dan bij de ander mag laten. Hoe moeilijk ook. Al is het ook  begrijpelijk dat je een ander niet wilt kwetsen of afwijzen, maar als je ten diepste niet eerlijk bent naar jezelf, ben je dat ook niet naar de ander.

Maar hoe doe je dat dan en bij wie wel en wie niet? Wat als je dan alsnog in een conflict terecht komt, en er gebeurd waar je zo bang voor was, namelijk dat de ander wel zich gekwetst of afgewezen voelde?

Het is goed om te beseffen dat je daar zelf een keuze in hebt. Op welke momenten ga je echt het contact aan en op welke momenten laat je het gaan? Maar dan is het jouw keuze en overkomt het jou niet meer. Dat is echt wel een verschil.

Wat ik zelf hierbij ook belangrijk vind is om God te vragen me te vullen met Zijn vrede, wanneer ik het gesprek met die ander aanga. Dan zijn het geen veroordelende woorden meer, maar liefdevolle en opbouwende woorden. Woorden van Vrede. Dan doe ik recht aan datgene wat er bij speelt, maar tegelijk ook aan de ander.

Gevuld met Zijn vrede, lukt het me beter om te gaan voor echte vrede en niet de lieve vrede. De lieve vrede die ik soms wil bewaren omdat ik bang ben om iets aan te gaan en het soms liever uit de weg ga.

Wil jij gaan voor echte vrede en echte verbinding met de mensen om je heen? En ben je er klaar mee om steeds maar weer te gaan voor het bewaren van de lieve vrede, maar ga je daarmee voorbij aan wat er binnen in jou leeft? Neem dan vrijblijvend contact met me op, ik sta graag voor je klaar, om samen met jou na te gaan wat jou nog belemmerd om te gaan voor echte vrede.

Ik wil je tot slot Zijn vrede toewensen. Dat je keuzes mag maken die leiden tot een vredevol leven dicht bij je Maker! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant