weet je wel hoeveel ik van je hou

maand van de liefde

Aan het begin van een nieuwe maand, weer een nieuw thema. De laatste blog in januari ging over geworteld staan in Gods liefde. In de maand februari, de maand van de liefde, is het thema:

Gods liefde laten stromen en in beweging komen.

Gods liefde. God is liefde. God is niet een lieve God. Nee, God is LIEFDE. Waar zouden we zijn, zonder Zijn liefde? In de Bijbel staan zoveel prachtige teksten over de liefde. De bekendste is wel 1 Korintiërs 13.

Had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht, maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. De liefde zal nooit vergaan.

Als ik deze tekst tot me door laat dringen, dan besef ik dat mijn liefde nog tekortschiet. Ik kan niet in eigen kracht liefhebben. Ik heb God nodig. Ik mag me steeds opnieuw vullen met Zijn liefde. Zijn liefde door me heen laten stromen. Laten overstromen. Op het moment dat ik gevuld ben met Zijn liefde, dan pas kan ik uitdelen van Zijn liefde. Wanneer ik Zijn liefde in mij laat stromen, dan lukt het me om in beweging te komen. De ander te dienen. Er voor de ander te zijn. Liefdevol en geduldig.

Deze maand kun je blogs lezen rondom het thema Gods liefde laten stromen en in beweging komen en een interview met iemand die veel ziet van de gebrokenheid in relaties, maar ook daarin Gods liefde aan het werk ziet. Deze maand is er ook een win-actie, houdt de website en de Facebookpagina van Waardevol en Uniek daarom goed in de gaten.

Tot slot wil ik je een aantal Bijbelteksten meegeven die gaan over Gods liefde:

Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad en Zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden. 1 Johannes 4 : 8 en 10

God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijf in God, en God blijft in Hem. 1 Johannes 4 : 16

Ga de weg van de liefde! Efeziërs 5 : 2

Ik wens een liefdevolle maand toe dicht bij je Maker!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Jouw blog sluit mooi aan bij de preek die wij gisteren hoorden. Die ging over Geduld en de spreker haalde oa de tekst uit 1 Kor. aan, die gaat over Gods geduldige liefde. Hij vertelde dat wij dit uit onszelf niet kunnen. Alleen in momenten wanneer we dichtbij God zijn. lukt het soms. Ik ben blij dat wij afhankelijk zijn van zo´n liefdevolle Vader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant