met hart en ziel zoeken

met hart en ziel zoeken

‘Waar heb ik die stomme sleutel toch gelaten? Sleutels… grrr, het lijkt soms wel of ze pootjes hebben gekregen.’ Herkenbaar? Of ben jij nooit iets kwijt?

Hier moest ik laatst aan denken toen we samen het blik omhoog spel over zoeken en vinden gingen doen. We begonnen met het lezen uit Jeremia 29, waarin staat:

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden – spreekt de HEER – en ik zal in je lot een keer brengen. Ik zal jullie samenbrengen uit alle volken en plaatsen waarheen ik je verbannen heb – spreekt de HEER – en je laten terugkeren naar Jeruzalem, waaruit ik je heb laten wegvoeren.

Als je iets kwijt bent, dan staat soms het hele huis op de kop, want je moet en zult het vinden. We praten vooral door over het stukje met hart en ziel zoeken. Hoe kunnen we God zoeken? Door uit de Bijbel te lezen, door te bidden. Na ons gesprek zingen we de twee liederen: Als je zoekt dan zul je vinden en Zoek eerst het koninkrijk van God

Wanneer we zijn uitgezongen, is het tijd om actief te gaan worden. Je zou misschien denken dat we verstoppertje gingen doen, want dat is wel een favoriete activiteit van beide dames, maar nee dat wordt het deze keer niet. We gaan lekker naar buiten. Het is namelijk heerlijk weer. We gaan iets nog veel leukers doen: schat zoeken. Schat zoeken? Ja, nou ja, hoe leg je dat anders uit? GEO caching is een beetje een lastig woord.. We installeren de app GEO caching en komen er achter dat er vlak bij ons in de straat eentje verstopt is. Vooral onze oudste dochter vind het geweldig. Heerlijk om haar enthousiasme te zien en hoe ze met hart en ziel op zoek gaat naar de schat. Ze weet al vrij snel de eerste schat te vinden. Onze jongste dame die hobbelt er wel achter aan en vind het gezellig om samen iets te doen. Daar waar zij weer heerlijk enthousiast is met zingen, is onze oudste dat wanneer we iets actiefs doen. Mooi om te zien hoe ze de dingen die ze leuk vinden echt met hart en ziel doen.

Met hart en ziel. Er echt voor gaan. Niet alleen maar op zondag naar de kerk. Maar ook in je dagelijkse dingen God zoeken. Hem zoeken met hart en ziel. Hem zien in Zijn schepping. Voor Hem met hart en ziel zingen. Lezen uit Zijn Woord en je hart door Hem laten aanraken. Met hart en ziel je inzetten voor de mensen om je heen. Allemaal mogen we op onze eigen manier met hart en ziel God zoeken.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant