minder moet meer moed

minder moet, meer moed

Ben je nog druk zo vlak voor de vakantie? Heb je nog veel dingen van je zelf die echt af moeten, of die je echt nog moet doen?

In het boek de moed van imperfectie van Brene Brown, lees ik de quote ‘minder moet en meer moed.’

Alleen al het lezen van de quote inspireert mij. Minder moet. Wat kan ik soms druk zijn met van alles dat ik moet. Dit ervaar ik vaak aan het eind van een weekend en aan het begin van een nieuwe week. Dan kijk ik in mijn agenda en zie ik alle dingen die die komende week op mijn planning staan. Als ik ben uitgerust, merk ik overigens dat het ‘moeten’ gevoel wel minder is. Maar als ik al moe aan de week begin, dan is dat moet gevoel wel sterk aanwezig. Hoe is dit voor jou? Heb jij vaak het gevoel dat jij iets moet?
En is dat iets wat jij je zelf op legt of heb je het gevoel dat het van de ander moet?

Soms moeten er ook gewoon dingen gebeuren. Het huishouden is iets dat ik gewoon ‘moet’ doen. Het is niet mijn hobby, maar het moet wel gebeuren. Al helpt het me wel om te bedenken dat ik het fijn vind als het netjes en schoon in huis is, als ik daar mee klaar ben dan kan ik meer voldaan genieten van een kopje thee en het lezen van een mooi tijdschrift. Maar goed, misschien vraagt het juist ook wel om moed om soms ook gewoon de boel de boel te laten en eerst tot rust te komen en daarna bezig te gaan.

Wat staat er deze week voor jou op de planning wat voor jouw gevoel echt moet? Heb je ook het gevoel dat je er voor kunt kiezen om het wel of niet te doen? Het vraagt om moed om keuzes te maken en soms nee te zeggen tegen dingen of mensen. Nee, is niet leuk om te horen of te moeten zeggen, maar soms wel goed. Dan zorg je goed voor jezelf en kom je meer in balans en de dingen die je dan wel doet, daar kun je waarschijnlijk wel meer van genieten.

Minder moet, meer moed. Moed om voor datgene te gaan waar jij echt voor wil gaan, waar je passie ligt en waar jij echt blij van wordt. Durf jij dat? Te kiezen voor datgene waar je echt blij van wordt en tegen andere dingen of mensen nee te zeggen?

De komende zomerperiode zou je kunnen gebruiken om hierover na te denken. Wat zijn de dingen die ik moet en misschien wel moet loslaten en wat vraagt om moed? De moed om echt te gaan voor datgene wat er voor mij echt toe doet?

Ik wens je een waardevolle zomerperiode toe waarin je minder moet en wat je geeft meer moed. Maar onthou welke keuze je ook maakt en wat je ook doet. Je bent gewoon goed! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Moed is ook toch doen dat wat je eng of moeilijk vind maar waarvan je weet dat het goed is, ik wens ons veel moed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant