neem je plek in

neem je plek in

Je plek innemen. Hoe doe je dat? Aan de hand van inzichten tijdens het kijken van de Lion King vertel ik je hier meer over.

Een tijd terug keek ik samen met ons gezin de film de Lion King, echt een prachtige film om samen als gezin te kijken. Prachtige natuuropnames. Ik had de film al wel vaker gezien, maar ineens kwamen sommige dingen nog veel meer binnen. En dan vooral het stukje dat zijn vader tegen Simba zeg ‘onthoud wie je bent. Wie ben jij?’

Ja, wat mij vooral raakte in de film was dat het ging over je identiteit, je plek innemen, maar ook je verantwoordelijkheid nemen. Niet langer weglopen voor je pijn, maar het in de ogen kijken. Het gevecht als het ware aangaan.

Zo bijzonder dat ik de film keek in een periode dat ik zelf de neiging had om weg te lopen voor mijn pijn en het niet te durven voelen. Zo mooi hoe Papa dan een film wil gebruiken om me ergens op te wijzen. Dat ik samen met Hem naar mijn pijn toe mag gaan, hoe moeilijk ik het op dat moment ook vond. Ik hoef nooit alleen te zijn in mijn pijn en dat hoef jij ook niet.

Ook jij mag leren om je pijn er te laten zijn. Al is het heel menselijk om je pijn niet te willen voelen en om er bij weg te gaan. Dit kan op verschillende manieren, door te doen alsof het er niet is, door heel hard te gaan werken, of door… ja vul maar in. Hoe ga jij weg bij jouw pijn?

Je mag je pijn er laten zijn en je plek innemen. Je plek innemen als een koningskind. Zijn geliefde Koningsdochter.

Ja, jij bent een dochter een van de Koning der Koningen. Zeg het maar hardop ‘ik ben … (voornaam) dochter van de Koning der Koningen. En ik neem mijn plek in als koningsdochter.

Wil je hier meer in groeien en Gods liefde nog meer laten binnenkomen? Dan is de vijf daagse cursus een geliefd Koningskind die je van 10 tot en met 14 oktober online kunt volgen echt iets voor jou!

Je mag je plek innemen in jouw gezin, in jouw familie. Waar je Maker jou geplaatst heeft.
Ik vond het zelf mooi om te merken dat wanneer ik er weer voor koos om mijn plek in te nemen en er gewoon te zijn, welke mensen God dan op mijn pad bracht. Door mijn verantwoordelijkheid te nemen en mijn pijn te durven voelen, merkte ik ook dat de angst om bij mijn pijn te zijn minder werd. Ik kwam weer in verbinding met God en mezelf. Ik vocht niet langer tegen mijn pijn. Daardoor voelde ik me weer sterk worden. Ik voelde als het ware de kracht van de Leeuw van Juda. En die kracht gun ik jou ook.

Vecht niet langer tegen je angst en je pijn, maar laat het er zijn. Kijk je angst in de ogen en doorvoel je pijn. Stop het niet weg, maar doorvoel het en breng het bij Jezus. Hij wil dicht bij jou zijn midden in jouw pijn. Zo mag jij jouw plek innemen op de plek die jouw Maker voor jou heeft bedoeld.

Jouw plek innemen en de regie nemen betekent ook verantwoordelijkheid nemen voor de pijn die anderen jou mogelijk hebben aangedaan. Jij kunt daar namelijk als volwassen vrouw zelf voor zorgen. Jij weet als geen ander wat datgene in jou dat zoveel angst of pijn ervaart nodig heeft. Ga dat maar geven. Neem op een liefdevolle  manier je plek in en wees liefdevol voor datgene in jou dat zich zo angstig voelt.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant