niet goed genoeg

niet goed genoeg

‘Ik voel me niet goed genoeg. Ik ben niet genoeg.’ Gedachten die op sommige dagen wanneer ik me moe en down voel, zomaar weer de overhand kunnen hebben. Dan is het net of niets lijkt te lukken en alles verkeerd gaat. Ik weet wel dat ik goed genoeg ben, maar ik ervaar het niet. De negatieve stemmen hebben dan weer de overhand. Eigenlijk wil ik daar niet naar luisteren en heb ik de neiging om tegen deze gedachten te gaan vechten ‘wel, ik ben wel goed genoeg, ik ben Gods geliefde dochter, dus het is een leugen dat ik niet goed genoeg ben.’ Ik wil namelijk niet bij die negatieve gedachtes zijn, dat doet namelijk zo’n pijn en dan word ik herinnert aan pijnlijke dingen uit het verleden.

Dit klopt ook, je bent wel goed genoeg. Toch kan er ook een gevaar in schuilen om te snel met de waarheid te komen. Het helpt je soms meer om eerst te kijken, waarom denk ik dat? Waarom ben ik niet goed genoeg? Wanneer heb ik deze stem voor het eerst gehoord in mijn leven? Het helpt dan om de woorden hardop uit te spreken. Ik voel me niet goed genoeg. Ik ben niet goed genoeg. Ik ben niet goed genoeg.

Een tijdje terug deed ik dit zelf ook. De eerste paar keer dat ik de woorden uitsprak was ik nog vol emotie en in tranen. Maar hoe vaker ik het zei en hoe meer ik het gevoel er liet zijn en mijn emoties de ruimte gaf, hoe rustiger ik werd. En op een gegeven moment kon ik het heel rustig zeggen. Ja, ik ben niet goed genoeg. Dat is wat ik heb geleerd over mezelf. Ik ben inderdaad niet goed genoeg, maar Jezus is dat wel. Juist op de momenten dat ik mij niet goed genoeg voel, mag ik naar het kruis gaan. Juist in mijn onzekerheid en gebrokenheid mag ik dicht bij Jezus zijn. Met die negatieve gedachtes over mezelf en mijn pijn vanuit het verleden mag ik naar Hem. Ik mag me door Hem laten helen.

Ja, het begint om de angst die er onder de gedachtes zit dat ik niet goed genoeg ben, er te laten zijn. Juist daar mag ik gewoon zijn, in mijn gebrokenheid en dicht bij mijn pijn. Juist daar, wil Jezus zijn. In mijn gebrokenheid, leer ik me afhankelijk van Hem op te stellen. En mag ik me weer vullen mij met Zijn waarheid dat ik wel goed genoeg ben en Zijn liefde voor mij. We mogen we luisteren naar Zijn stem:

Je bent wel goed genoeg. Goed genoeg, niet door wat je doet, maar om wie je bent. Je bent Mijn geliefde dochter. Ik heb jou onvoorwaardelijk lief. Ik ben dol op jou! Je bent zo intens geliefd.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Dank je wel. Heel mooi.
    Het helpt ook als je van je negatieve gedachten een naam geeft. “O, dit is het oude mislukking verhaal”. Laat het gewoon komen, die gedachtes maar besteed er geen aandacht aan. Je hebt er dan minder last van. Het is hetzelfde als Luther zegt: “Je kunt niet voorkomen dat er vogels boven je hoofd vliegen, maar wel dat ze een nestje op je hoofd bouwen.”
    Je blog van vandaag was helpend voor mij (als christen). Dus heel erg bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant