niet wat je doet maar wie je bent

niet wat je doet, maar wie je bent

‘Heerlijk, weer het huis voor mezelf’, dacht ik toen de meiden weer naar school waren, nadat ze acht weken thuis waren geweest en ik ze thuisonderwijs had gegeven. Hoe gezellig ook, dit vond ik ook wel erg lekker. Ik had van alles in mijn hoofd wat ik wilde doen als ik een dag voor mezelf had en niemand om me heen. Toen het eenmaal zover was kwam er niet zoveel uit me. Ik had een lange to do list, maar het lukte me niet om me er toe te zetten. Ik wilde eigenlijk even niets doen. En toch weer die stem ‘je moet wel iets gaan doen, juist nu kan het en is er de rust in huis.’ Doen. Doen. Moeten. Moeten. Wat moet ik soms veel doen van mezelf. Herken je dat? Dat je alweer een heel to do listje hebt klaarleggen voor de dag die komen gaat? En nee, er is niets mis met to do listjes, het voelt best lekker als je weer iets hebt afgestreept. En ja, er zijn gewoon dingen die gewoon moeten gebeuren en die je gewoon moet doen. En toch, wat zou het fijn zijn als je wat minder moest van jezelf.

Een tijdje terug deed ik een challenge ‘ZIJN’ van Steady Coaching, mooi wat ik daarin las ‘in de engelse vertaling staat aan het begin van de bijbel, in het boek Genesis, dat wij human beings zijn. Human being, niet een human doing’. Dat was voor mij echt weer een eye opener. En met dat ik dat las en mezelf realiseerde ervaarde ik direct weer meer ruimte. Het gaat niet om wat je doet, maar om wie je bent.

Je bent. Dat is genoeg. Terwijl ik dit schrijf, moet ik denken aan wat we doen als we ons aan elkaar voorstellen. We zeggen dan ‘ik ben…’ en vervolgens volgt er een waslijst aan wat we allemaal doen. Ben jij je bewust van wie jij echt bent? Gewoon zijn, dat is genoeg. We zijn geliefde kinderen van onze Hemelse Maker. En Zijn naam is ook niet voor niets ‘Ik ben die Ik ben’. Ook daaruit spreekt dat het niet gaat om wat we doen, maar wie je bent. En vanuit die identiteit, dat zijn, van daar uit mogen we dingen gaan doen, maar dan doe je de dingen heel anders. Dat gaat een laag dieper, dan gewoon dingen doen omdat ze goed zijn. Terwijl ik dit schreef las ik de tekst dat Jezus zegt ‘Kom tot Mij als je vermoeid en belast bent. Ik geef je rust, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.’ Er staat niet ik doe zachtmoedig en doe nederig. Nee, er staat Ik ben. Wauw, wat een prachtig voorbeeld van Jezus. Het gaat niet om wat je doet, maar wie je bent en van daaruit komt wat je doet.

Ben je ook iemand die veel moet van zichzelf of die veel doet, en er naar verlangt om meer te zijn en tot rust te komen bij je Maker? Het gaat namelijk niet alleen om wat je doet, jij bent al goed. Jij bent waardevol in Zijn ogen, Hij is met jou bewogen. Wil je groeien in dit besef? Dan wil ik je uitnodigen om deel te nemen aan de 40 challenge Ik ben waardevol, die in oktober 2020 van start gaat.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant