wie je bent in Christus

niet wat je doet, maar wie je bent in Christus

Het thema van de vierde week van de online cursus is: ik ben waardevol niet om wat ik doe, maar om wie ik ben. Vandaag kun je twee korte stukjes lezen die over dit thema gaan.

Je zult altijd blootgesteld blijven aan de pogingen van de duivel om je minderwaardig en waardeloos te laten voelen, als je niet bidt op basis van wie God zegt dat jij bent. Het is daarom belangrijk dat je vurig bidt en het uitspreekt wie je bent in Christus, en aan de duivel duidelijk maakt dat je echt weet wie je bent, ook al voel je dat niet zo. Iedere dag mag je beginnen met het aantrekken van de gordel van de waarheid. Om zo vast te houden aan de waarheid dat je Gods waardevolle en geliefde dochter bent.

Jezus weet wat het is om door de duivel aangevallen te worden in zijn identiteit, dit kun je lezen in Mattheus 4: 1 – 11. Maar Jezus hield stand en zei tegen hem ‘ga weg satan.’ Als jij je ogen op Jezus richt, geeft Hij je ook de kracht om stand te houden en mag je samen met Hem bidden ‘ga weg satan’. Je mag bidden: Duivel ga weg, ik ben een geliefde dochter van mijn Hemelse Maker, en ik laat niets tussen Hem en mij inkomen. Ja Heer, ik wil me steeds opnieuw laten vullen met Uw waarheid, dat ik Uw waardevolle en geliefde dochter ben. Mijn identiteit wordt niet bepaald door wat ik doe, maar wie ik ben. Ik ben van U Heer, van U alleen!

Ja, je mag zijn zoals je bent. Je bent waardevol. Wat je ook gedaan hebt en wat je nu ook doet. Je mag steeds opnieuw bij God komen, Hij is het die jou door en door kent. Je mag komen zoals je bent.

Je mag je belemmerende gedachten die je denkt op de momenten dat jij je waardeloos voelt of je voelt falen vervangen door helpende gedachten. Welke gedachten zou je graag willen denken op zo’n moment? Misschien vind je dat voor jezelf nog lastig, maar wat zou je tegen een vriendin zeggen als zij zich waardeloos voelt of voelt falen? Die woorden mag je ook tegen jezelf zeggen! Wil je graag afrekenen met jouw belemmerende gedachten en je er niet langer door laten belemmeren? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we kunnen nagaan wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Welke bemoedigende woorden zou jij tegen iemand willen zeggen vandaag en tegen wie zou je dit willen zeggen? Laten we zo elkaar bemoedigen en elkaar wijzen op onze identiteit in Christus. We zijn waardevol, niet om wat we doen, maar om wie we zijn. We zijn, Zijn geliefde kinderen!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant