falen omarmen

Omarmen het woord van 2020

Mijn woord voor 2020 is omarmen. Wat is jouw woord voor 2020?

Omarmen. ‘Heer, leer mezelf te omarmen met alles wat er is. Mezelf accepteren, mijn mooie kanten, maar ook de lastige dingen. Door Uw ogen naar mezelf kijken. Mezelf omarmen.’ Me leren omarmen door God en de ander, schuilen in Zijn Vaderarmen. Het niet zelf of alleen willen doen, maar samen met God en samen met de ander. Best een uitdaging, want dat betekent ook een stukje loslaten, overgeven en vertrouwen.

Een lied dat past bij het woord omarmen is:
Ik leef voor U, met hart en handen
Om wie alleen is te omarmen
Neem het aan als liefdeslied voor U
Schepper God
U die alles leven geeft
Laat mij zien wat waarde heeft
Voor U
God van recht
Geef mij een bewogen hart.

Om wie alleen is te omarmen. Die woorden kwamen wel binnen. Hoeveel mensen zijn er niet alleen en dragen er een masker?
Een bewogen hart, liefdevol zijn naar mezelf en de ander, de ander niet afwijzen, maar liefdevol omarmen. Een arm om de ander heen, dan is die minder alleen.

Als ik nadenk over het woord omarmen, dan komen er zoveel andere woorden ook naar boven. Omarmen. Verbinding maken met. Verbinden. Vasthouden. Aanvaarden. Koesteren. Liefde uitdelen. Liefde ontvangen. Bemoedigen door een arm om de ander heen te slaan.

Wauw, zo mooi hoe deze woorden allemaal passen bij omarmen, en een aantal van deze woorden had ik ook al bedacht als maandthema’s voor in 2020.

Op het moment dat ik nadacht over mijn woord voor 2020, had ik de blogs voor de maand januari over het onderwerp zegenen al geschreven. Bijzonder hoe zegenen ook mooi past bij omarmen. Bij zegenen steek je je armen uit naar de ander, leg je je handen op het hoofd van de ander. Vanuit die gestrekte armen mag je vervolgens je armen om die ander ineenslaan. De ander omarmen. En de zegen ontvangen doe je met open handen, die je vervolgens als je gezegend bent weer naar je toe mag trekken en jezelf als het ware omarmen met de zegen die hebt ontvangen.

Omarmen.
Liefdevol verwarmen.
Omarmen.
Verbinding.
Omarmen.
Een arm om je heen. Omarmen.
Niet meer alleen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

  1. Er zijn zoveel mensen alleen denk ik. Ook veel mensen van wie we het niet weten. Ook als je het goed hebt en gelukkig bent, kun je je soms alleen voelen. Ik wel in ieder geval, maar het is wel kwetsbaar om dit aan een ander te vertellen.

    1. Wel herkenbaar inderdaad, dat je het niet snel aan een ander vertelt, het is inderdaad wel iets kwetsbaars. En vaak weet je het niet van elkaar omdat je het niet durft te delen. Wat zou het mooi zijn als er minder een taboe komt op je alleen of eenzaam voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant