luisteren naar wat God zeggen wil

ontdekken wat God zeggen wil

Een tijdje terug had ik een wat mindere nacht gehad en merkte ik overdag dat ik moe was en niet zoveel kon hebben. Daarom ging ik bidden ‘Heer, wilt U mij Uw rust en vrede geven?’   En nadat ik dit had gebeden, kwam het lied van Sela in me naar boven borrelen, ‘Vrede van de hoogste God beschermt je hart en je gedachten, ook al kom je rust te kort, Zijn Sjalom zal steeds voldoende zijn.’
Ja, ook al kom ik rust te kort, Zijn sjalom zal steeds voldoende zijn, en dat geeft rust, ik hoef de dingen niet in eigen kracht te doen. En weer ging ik bidden ‘Heer, wat wilt U nog meer tegen me zeggen?’ Ik was even stil en sloeg de Bijbel open bij Joel 4. Waarin ik las ‘nabij is de dag van de Heer. Daar zal Hij oordelen. Maar voor Zijn volk is de Heer een toevlucht, Israël biedt Hij bescherming.’

Normaal gesproken heb ik er wel moeite mee als ik lees over oordeel of dat Gods dag steeds dichterbij komt. Op moment lees je ook veel over tekenen van de eindtijd, corona, natuurrampen, oorlogen, veel vluchtelingen. Ik vind het zelf altijd wel moeilijk wat ik daar over moet zeggen. Maar door het lezen van dit gedeelte kwam wel ineens het besef, ik weet niet wanneer Jezus terugkomt. Maar als Hij terugkomt wil ik wel mijn leven ten volle hebben geleefd en me niet meer laten leiden door angst of onzekere gevoelens. Gedachten die nu ik zo start als coach nog wel eens naar boven komen zijn ‘zal ik wel een goede coach zijn?’ Maar nee, daar wil ik me niet langer door laten beheersen, maar ik wil mijn kroon waardig dragen, mijn plek innemen, want juist nu komt het er op aan dat Gods waarheid verspreid moet worden. Dat jij mag gaan beseffen hoe waardevol jij bent, dat jij je kroon als Koningsdochter waardig mag gaan dragen, niet voor jezelf, maar tot eer van onze Maker! Je hoeft niet langer te geloven in de leugen dat je niets waard bent of niet goed genoeg. Jij mag op jouw plek, op jouw manier, je kroon waardig dragen!

Dat kan ik, dat kun jij, dat kunnen wij niet in eigen kracht, maar daarvoor hebben we het steeds weer nodig om te lezen in Gods Woord en Hem te vragen wat Hij tegen ons zeggen wil. Vind je het lastig om Bijbel te lezen en te bidden? Tijd te maken voor stille tijd? En verlang je er naar om te gaan ontdekken wat God tegen jou zeggen wil? Geef je dan op voor de 5 weken cursus Ik ben waardevol, niet om wat ik doe, maar wie ik ben. Een van de weekthema’s is namelijk ik word stil en ontdek wat God wil. Je kunt je op twee manieren opgeven voor de cursus. Heb je al eerder een cursus gevolgd bij Waardevol en Uniek, stuur dan een mailtje naar johanneke@waardevolenuniek.nl Wanneer dit de eerste cursus is die je gaat volgen, klik dan hier.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant