ontvang zijn geschenk van hoop

ontvang zijn geschenk van hoop

‘Je mag uitzien naar datgene waar God je handen mee wil vullen. Je mag het onverwachte verwachten, ook al pakt het anders uit dan je in eerste instantie zelf in gedachten had. Leer te ontvangen wat God in je handen legt. Als God je handen vult dan mag je zekerheid hebben dat het iets zinvols voor jouw leven is. (…) Hoop breekt door midden in de wanhoop, zoals het eerste stukje bloem dat tevoorschijn komt in de zwarte aarde. Het groeit naar het licht. En als de tijd daar is dan zal de bloem vol trots mogen schitteren. Wat is een bloem prachtig als die volledig bloem is geworden. Een groeiproces is soms pijnlijk, maar het is de moeite waarde om met God dat proces aan te gaan. Kom tevoorschijn lieve dochter. Je mag groeien en bloeien en tot je bestemming komen. Wat een hoop!’ Wauw, wat een prachtige en bemoedigende woorden van Sarianne van Dalen.

God vulde mijn handen in de afgelopen jaren niet met de kinderen waar ik naar verlangde. Dat zal ik nooit helemaal begrijpen, en zal in dit leven altijd een gemis blijven. En nu in deze periode van verwachten en uitzien naar, word ik weer geraakt in dat gemis, ook omdat we met kerst juist stilstaan bij Jezus als baby. Toch is kerst voor mij ook een bemoedigende tijd. Want waar zou ik zijn zonder Hem? Jezus als baby in een kribbe, is de HOOP voor de wereld! En hoop doet leven, en wat geeft God mij een mooi leven. Hij heeft mij zoveel mooie dingen gegeven in dit leven. Een lieve man en twee prachtige dochters. Ook ben ik september gestart met mijn coach opleiding bij Groundwork en wat leer ik daar mooie dingen over mezelf, maar ook om andere vrouwen weer te mogen laten groeien en bloeien om tot hun bestemming te komen.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar een prachtig cadeau die ik dit jaar voor mijn verjaardag kreeg, een bedelarmbandje waar ik van al onze kinderen, hoe klein ook, een bedeltje aan heb hangen. Een dierbare herinnering. En wat een prachtig cadeau krijgen we van Jezus met kerst. Hij geeft ons namelijk het geschenk van hoop. Jezus geeft Zichzelf, Hij is de hoop voor de wereld en ook voor jou.

Neem jij het cadeau van HOOP van Jezus aan?

Een prachtig lied dat gaat over Jezus die de hoop van de wereld is, is het lied: Jezus, hoop van de volken. Luister of zing je het mee?

Jezus, hoop van de volken,
Jezus, trooster in elk verdriet;
U bent de bron van hoop die God ons geeft.Jezus, licht in het duister,
Jezus, waarheid die overwint;
U bent de bron van licht die in ons leeft.U overwon in elke nood,
U brak de banden
van de dood.U bent de hoop
in ons bestaan.
U bent de rots
waarop wij staan.
U bent het licht
waardoor de wereld God kan zien.U won van de dood,
droeg onze pijn.
Nu mogen wij
dicht bij U zijn.
Jezus de hoop,
levend in ieder die gelooft.
Heer, ik geloof…

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Wat mooi Johanneke. Ook jouw armband zie ik voor me. Elk bedeltje staat voor vele tranen. Hij zal ze in parels veranderen kunnen wanneer we voor Hem staan. We kunnen temidden van de gebrokenheid toch hoopvol zijn omdat we Hem mogen kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant