opnieuw gevuld Zijn warmte uitdelen

Steeds opnieuw laten vullen om zo warmte uit te kunnen delen

‘grr.. neee, heb ik weer, sta ik net onder een heerlijke warme douche, wordt de straal ineens koud…’ Snel droog ik me af en trek ik mijn kleren weer aan. Ik loop naar boven naar de ketel en trek de stekker er uit. Helaas heb ik ervaring, omdat ik dit eerder heb mee gemaakt, het voordeel is nu wel dat ik weet wat ik moet doen. Na tien minuten loop ik weer naar beneden, helaas nog steeds geen warm water. Manlief wil het s avonds ook nog eens proberen, maar ook zijn pogingen leiden tot niets, in elk geval geen warm water.

De volgende ochtend krijgt hij de monteur aan de telefoon ‘vul eerst de ketel maar eens bij met water, als je dat hebt gedaan en het heeft nog niet geholpen dan kom ik langs’ was het enige dat hij zei. Oke, gewoon met water vullen, nou dat gaan we dan maar doen… helaas ook dat leek in eerste instantie niet te helpen. Manlief gaat naar zijn werk en we besluiten er samen tussen de middag nog eens rustig naar te kijken. Ik stel me in op weer een dag met koud water, wat op zich prima te doen is zolang je niet hoeft te douchen. Ineens ruik ik een beetje een muffige geur en ik voel aan de kachel, die is gloepens warm. Een warme kachel, maar geen warm water, dat is wel vreemd. Ik loop dan ook naar de kraan en ik voel direct al ‘oh heerlijk warm water, dat wordt straks weer een heerlijk warme douche.’ Enthousiast bel ik mijn man op, je hoeft het niet meer op te lossen, het is al opgelost. Toch wel handig zo’n biddende vrouw.. of was het toch iets anders? S ochtends had mijn man namelijk wel een poging gewaagd om het water van de ketel te vullen, maar wist hij niet zeker of het genoeg was. Blijkbaar moest ik even geduld hebben. Even wachten, dat is niet mijn sterkste kant.

Als ik zo nadenk over ons ketel avontuur, moet ik denken aan Pinksteren. Pinksteren? Ja Pinksteren, het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. We mogen steeds opnieuw ons laten vullen met Gods Geest. En wanneer wij ons steeds opnieuw laten vullen met Zijn Geest, mogen we Gods liefde en Zijn warmte uitdelen. Dat is iets dat je steeds opnieuw mag doen, want hoe vaak worden we niet lauw en zijn we niet meer warm en vol passie over Gods bemoedigende boodschap van Liefde en hoop? Juist nu in deze tijd waarin er veel gebeurd en je even niet meer weet hoe het verder moet, juist dan mag je opnieuw vragen om Zijn Geest. Heilige Geest, vul mij, vul opnieuw mijn hart. Vul mij met Uw rust, kracht, liefde en vrede. En nee, dan worden we niet direct weer vol vuur. Soms moeten we even wachten en Hem aan het werk laten. Maar we mogen er wel steeds opnieuw om vragen. Zo mogen wij gevuld met Zijn Geest, Zijn warmte en liefde uitdelen.

Ik wens je een fijn Pinksterfeest vol van Zijn Geest!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant